”Jäkligt kul att spela inför vår hemmapublik igen” | Viktor Spångberg inför Hammarby IF hemma

Matchtröjans dag väntar när Västerås SK tar emot Hammarby IF på onsdagskvällen. – Där behöver vi inte ändra något, säger Viktor Spångberg om lagets defensiv.

Det har gått tio dagar sedan herrlaget senast spelade match, då blev det seger borta mot IK Sirius med 5-1. Matchuppehållet beror på att laget skulle ha spelat mot AIK i fredags, men då laget dragit sig ur Elitserien blev det ledig helg för herrarna.

– Välbehövligt uppehåll. Vi har haft lite sjukdom och skador, samtidigt som vi kunde träna på riktigt bra förra veckan och sen ha en ledig helg. Vi känns laddade och väl förberedda.

Det väntar hemmamatch både på onsdagskvällen och på fredag, mot Hammarby IF respektive Broberg/Söderhamn.

– Jäkligt kul att spela inför vår hemmapublik igen mot två bra lag. Jag tror att det kommer bli två roliga och fartfyllda matcher, det brukar det bli mot de här två lagen.

Först ut är alltså Hammarby IF, det första grönvita mötet den här säsongen. Ett lag som har spelat in åtta poäng på sjumatcher, och huserar på femteplats i tabellen.

– Ett ganska namnkunnigt lag med många bra och duktiga bandyspelare som har blandat och gett här i början på serien. De försöker sätta något nytt med Claesson (Jonas, huvudtränare) som ny tränare. Vi kommer ställas mot ett bra lag med många individuellt duktiga spelare så det gäller att vi kommer upp i nivå.

I och med nedläggningen av herrlaget i AIK öppnades två dörrar hos Hammarby IF. In klev målvakten Viktor Birgersson och anfallaren Isac Karlsson.

– De har fått in både klass och bredd i en jättebra målvakt och en bra målskytt. Det gäller att vi håller koll och är noggranna i vårt spel och att vi drar igång offensiven och får igång varandra med många delaktiga och att maskineriet rullar på.

Vad blir viktigt för er imorgon?
– Att sätta igång varandra och att vi ska nöta på motståndarna från minut ett för att det ska ge utslag ju längre matchen går. Sen det vanliga i defensiven, där behöver vi inte ändra något utan det gäller att vi är noggranna över hela banan.

E L I T S E R I E N | Omgång 7
Västerås SK – Hammarby IF
Onsdag 30 november, 19:00
ABB Arena Syd

Köp biljett till matchen >>>
Se matchen på Elitserien Live >>>

Text: Dan Kiwii Persson