Janne Rintala efter Sandviken: Vi öppnade lite knackigt

Det blev som sagt 6-6 i dagens match mot Sandviken. Vi tog ett snack med Janne Rintala efter matchen för att få hans syn på matchen.

 

Janne Rintala
Janne Rintala

Oavgjort mot Sandviken, vad säger du om matchen?
– Vi öppnar lite knackigt 20-25 minuter i första halvlek, då får vi inte riktigt grepp om dom och är lite för långt ifrån dom defensivt. Tycker att vi hittar tillbaka till vårt spel efter det.

– Vi har lite kvar att jobba på defensivt, vi vill tillbaka till som det var mot Kungälv och Vänersborg och första halvleken av den andra matchen mot Jenisej. Då var vi riktigt bra i defensiven. Dock ett steg framåt mot senaste matchen (Dynamo Kazan).

Sista 10 minuterna av första så kändes det som att SAIKarna blev väldigt trötta och sjönk ihop med hela laget. Är det något som du upplevde på planen också?
– Ja, vi blev lite lugnare i spelet och värderade våra lägen lite bättre, vågade hålla i bollen lite längre. Och då är det lätt för motståndarna att bli lite trötta av att jaga.

Jag antar att det finns grejer inför matchen som ni säger att ni ska jobba mer kring, fick ni det uträttat på planen?
– Vi snackade innan matchen om att vi inte ska överarbeta, få bättre kontakt med försvaret. I andra halvlek var det lite bättre så, vi måste hitta tillbaka att vi litar på varandra och jobba tillsammans.

Det fanns en situation i matchen där vi gör 7-4 men domaren blåser av för offside, trots att skottet går rakt i mål. Ett mål där och matchen hade sett annorlunda ut.
– Det kändes absolut inte som att någon var bakom backlinjen och störde målvakten på något sätt. Och det var ingen annan som reagerade på det så, det va surt för då hade det varit lite lugnare. Efter det går dom upp och gör 6-5.

Nästa helg är det dags för Svenska Cupen i Lidköping. Känns det som att ni är förberedda för cupen?
– Absolut, det känns bättre och bättre och vi har en träningsvecka innan det drar igång. Alla var ett snäpp bättre idag och vi kommer att vara väldigt taggade för Svenska Cupen.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

107ar_web