Janne Rintala uttagen i Finlands landslagstrupp

Svenska bandylandslaget och Bandypulslandslaget är redan uttagna, och idag tog Finland ut sin trupp till kommande helg cup (5-7 december). I Finlands trupp finner vi Janne Rintala, som tidigare spelat för svenska landslaget på ungdomsnivå. I Sveriges landslagstrupp finns Johan Esplund och Andreas Bergwall, i Bandypulslandslaget finner vi Oscar Gröhn, Mikael Olsson, Tobias Holmberg och Jonas Nilsson.

JanneRintala1

Janne Rintala

Stor grattis Janne Rintala, som blivit uttagen till det finska landslaget för första gången.
– Tack så mycket!

Du har tidigare representerat Sveriges landslag på ungdomsnivå, varför har du bytt landslag?
– Jag har spelat för Sverige på ungdomsnivå och senast var i U21 för flera år sedan. Jag är uppväxt i en riktig finsk familj och håller på Finland i bland annat ishockey. Varför jag valde Sverige under ungdomsåren var mer att jag spelade i Sverige (Kalix) och vännerna spelade i svenska landslaget, samtidigt som Finland inte hörde av sig, så det var ett självklart val då. Sen har det vuxit fram mer och mer genom åren att jag vill representera Finland och nu dök chansen upp så det känns jättekul!
Det är ett VM som den här gången spelas efter säsongen, är det VM som lockar?
– Ja absolut. Framförallt känner jag att det kommer bli riktigt kul och utvecklande att få spela såna matcher på internationell nivå och möta de allra bästa. Nu fick jag den möjligheten och det känns både inspirerande och kul! Jag är finne i grund och botten så det var inget svårt val för mig.
Hur ser du på matcherna mot Sverige och Bandypulslandslaget?
– Det är två riktigt bra matcher som väntar, och bra träning som jag hoppas kommer ge mycket. Det är två tuffa lag att möta, det är landslagsklass på spelarna i Bandypulslandslaget också. Det ska bli kul att träffa alla spelare i Finland som man inte har spelat med förut, och försöka lära sig Finlands bandytänk och vad de vill få till på planen, och självklart hjälpa till så mycket som möjligt

Du kommer att möta VSK:are i båda matcherna, hur kommer det att kännas?
– Det kommer väl bli lite speciellt, men vi tränar med och mot varandra varje dag så man känner till varandra väl. Alla är jätteduktiga spelare och kul att de får möjligheten och chansen att visa upp sig.

 

 

Finlands trupp:
Pertti Virtanen, IFK Vänersborg
Kimmo Kyllönen, IK Sirius
Ilari Moisala, Broberg/Söderhamn
Pekka Hiltunen, HaparanadTornio
Markus Kiukka, HaparandaTornio
Samuli Helavuori, Bollnäs
Teemu Määttä, Botnia
Matti Vainio, Akilles
Tomi Hauska, Vetlanda BK
Juho Liukkonen, Kampparit
Anssi Hänninen, IFK Kungälv
Markus Kumpuoja, Hammarby IF
Janne Rintala, Västerås SK
Pekka Rintala, TB Västerås
Ville Aaltonen, Bollnäs
Samuli Koivuniemi, Bollnäs
Mikko Lukkarila, IFK Vänersborg

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555