Jonas Nilsson efter 7-6 segern mot IFK Vänersborg!

Det blev till slut två Grönvita poäng nere i Vänersborg efter en svängig match. Med sina fyra mål i dagens match var Jonas Nilsson en stor bidragande grund till vinsten.

Förra säsongen var en rekordsäsong för Jonas Nilsson, med 40 mål i seriespelet 13 mål i slutspelet hamnade hans rekord på 53 mål. Efter dagens vinst är Nilsson redan uppe på 42 mål, med fem seriematcher och slutspel kvar.

JonasNilsson1

Jonas Nilsson

Det blev en strong seger nere i Vänersborg ikväll, vad säger du om matchen?
– Vi gör en inte fullt så bra första halvlek samtidigt som vi gör en bra andra halvlek. Vi kändes inte påkopplade direkt och det stämde inte, men i andra halvlek blev det tvärtom och vi spelar riktigt bra bandy.

Ni tog timeout efter en halvtimme trots ledning med 1-2. Varför tog ni den och vad pratade ni om?
– Om att det inte stämde, vi ville gå ut och avsluta halvleken bra. Sen blev det kanske inte den effekt som vi ville ha och underläge med 3-2 i halvtid.

Som sagt så var det hemmafördel i halvtid med 3-2, hur var stämningen i omklädningsrummet?
– En dämpad stämning, men det vände när vi gick ut till andra halvlek där vi startar ganska bra. När vi kommer ikapp och kvitterar så känns det bra, sen kommer Vänersborg ikapp och gör något enkelt mål innan vi gör detsamma.

Det var en svängig match kändes det som, upplevde du den så?
– Det var det absolut. Första halvlek var säkert Vänersborg rätt nöjda med, och vi nöjda med den andra. Det var nog spännande match att se på och vi tar med oss mycket från det här.

Sex raka vinster nu mot IFK Vänersborg, ett starkt facit.
– Det tycker jag. Det brukar vara tighta matcher som den idag där det kan sluta hur som helst. Det är inga enkla segrar men det är också matcher där vi varit riktigt bra. Vänersborg är lite småluriga men de kanske passar oss.

Du står nu på 42 mål och har redan slagit ditt målrekord i seriespel som du satte förra året på 40 mål. Vad är det som funkar så bra för dig de senaste säsongerna?
– Jag tycker att det är en kombination med att jag blir starkare i kroppen hela tiden och att vara forward i ett bra lag kan vara lätt ibland. Jag är beroende av min fysiska status som gör att jag kan vara mer rapp och stark i kroppen, samtidigt som jag samlat på mig de verktyg och den rutin som behövs. Jag tar en träning och en match i taget.

Det är många matcher på kort tid innan slutspelet nu, hur ser du på de kommande matcherna?
– Det är bra, vi är taggade. Vi vet var som krävs för att komma topp två och det är att i stort sett gå fullt, så vi fick en skön start idag. Vi har tränat för det här hela säsongen men samtidigt så hade det inte känts lika bra om vi torskat idag. Det är bara positivt att få spela viktiga matcher ända in på slutspelet så vi inte går ner oss, det passar oss att köra hela vägen in.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555