Kalldusch i första kvartsfinalen

VSK förlorade den första kvartsfinalen i bäst av fem med 3-9 på hemmaplan. Vänersborg fick några enkla bollar i mål medan VSK fick kämpa sig till lägena, och när lägena dök upp var man inte tillräckligt distinkt i avsluten.

VSK började matchen bäst och förde matchen de första 20 minuterna, man hade en boll som studsade på mållinjen men målvakten Virtnen hann dit och peta bort bollen. Det var Vänersborg och Olle Sundin som gjorde matchens första mål i den 18:e minuten. 23 minuter in i matchen slår Johan Esplund bort bollen på mitten och Vänersborg kontrar genom Jocke Hedqvist som sköt och Bergwall räddade skottet, returen studsar ut till Hedqvist igen som drar in bollen i mål. I den 44:e minuten fick VSK straff som Patrik Sjöström tog hand om, men Perti Virtanen går rätt och räddar bollen.
Halvtidsresultat: 0-2

Drygt tre minuter in i andra halvlek utökade Christoffer Fagerström Vänersborgs ledning till 0-3. I den 57:e minuten klev Jocke Hedqvist fram och satte 0-4 på hörna, efter målet tog VSK timeout. Det hjälpte föga för VSK då Vänersborg utökade till 0-5 i den 64:e minuten. Martin Röing satte 0-6 på hörna innan VSK fick in sitt första mål för matchen. Det blev Jesper Hermansson som spräckte VSKs målnolla i den 70:e när han dök upp helt fri i bortre delen av straffområdet. I anfallet efter utökade Vänersborg till 1-7 genom Henrik Eriksson. 1-8 gjorde Jocke Hedqvist på hörna, och samme Hedqvist sköt 1-9 utanför straffområdet när bollen letade sig in bakom Bergwall. Oscar Gröhn snyggade till siffrorna lite till 2-9 i den 88:e minuten och Tobias Holmberg fastställde slutresultatet till 3-9 i den 89:e minuten.
Slutresultat: 3-9

 

 

Mål för VSK
Tobias Holmberg 1 mål
Oscar Gröhn 1 mål
Jesper Hermansson 1 mål

Assist för VSK
Oscar Gröhn 1 assist

 

Utvisningar för VSK
Ted Bergström 10 min (Ojust tackling)
Mikael Olsson 10 min (Fasthållning)
Aksel Ekblom 10 min (Slag på skridskon)
Magnus Joneby 10 min (Bentackling)

 

Hörnor
Västerås 11
Vänersborg 5

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555