KLART: Astrid Rosengren klar för VSK Bandy

VSK Bandy har gjort klart med Astrid Rosengren, senast i Mölndal BK. Avtalet sträcker sig till och med säsongen 2022/2023. – Möjligheten att utvecklas som bandyspelare finns i Västerås med folket i laget och runtomkring i klubben,

VSK Bandy har gjort klart med Astrid Rosengren, senast i Mölndal BK. Avtalet sträcker sig till och med säsongen 2022/2023. – Möjligheten att utvecklas som bandyspelare finns i Västerås med folket i laget och runtomkring i klubben, säger Astrid Rosengren.

De senaste åren har Astrid Rosengren tillhört Mölndal BK och var med och tog laget från Allsvenskan till Elitserien där man var nykomlingen säsongen 2020/2021. Nu väntar Västerås SK.

– Det känns jätteroligt att få den här chansen att få träna och utvecklas tillsammans med ett spännande lag som VSK. Jag gillar den bild jag fått kring hur hela föreningen jobbar och framförallt hur man jobbar med damlaget, allt är på en professionell nivå. Möjligheten att utvecklas som bandyspelare finns i Västerås med folket i laget och runtomkring i klubben.

Mölndal BK slutade på sjätteplats i Elitserien och steget till SM-finalisten VSK Bandy ser Astrid som stort.

– Jag vet om att det är ett stort kliv att ta och jag har inställningen att vara ödmjuk i den situationen. Jag vet vad Olle (Wiberg) ser i mig och kontraktet är skrivet på två år, vilket känns bra för att kunna växa in i en ny tilltänkt roll. Det är en ny stad, en ny vardag, ett nytt lag och ett nytt spelsätt och med tiden tror jag att det bara kommer bli bättre och bättre.

Vad har du själv för förväntningar?
– Jag vill framförallt utvecklas till en bättre bandyspelare och samtidigt få göra detta tillsammans med fantastiska spelare i ett av Sveriges bästa bandylag. Men också utvecklas som person vid sidan av isen. Man kastar sig lite ut i det okända vilket tvingar en att utvecklas och det ser jag bara som en positiv personlig utmaning.

Att efter några år ute på Åby Isstadion ser Astrid fram emot att få komma inomhus och att träna på stor is från och med augusti.

– Det är såklart en stor faktor i det hela, jag ser bara fördelar med att komma in och få en försäsong på bra is innan serien startar. Det ger också möjlighet att lägga tiden på rätt saker.

Peder Lönn, sportchef:
– Astrid är en rutinerad och skridskostark spelare med bra spelförståelse. En offensiv pjäs med kvalitet att gå på genombrott från såväl en mittfälts- som forwardsroll. Spännande att hon vill tillbaka till toppnivån och anta utmaningen med VSK Bandy. Det hoppas vi kan ge både henne och laget en ytterligare dimension på plan och sidan om.

FAKTA
Namn: Astrid Rosengren
Född: 26 april 1995
Moderklubb: Tranås BoIS
Övriga klubbar: Skirö AIK, Kareby IS, Mölndal BK
Kontrakt: 2 år

Varmt välkommen till VSK Bandy, Astrid Rosengren!

Dan Kiwii Persson
Foto: Nilgot