KLART: Cornelia Sjöberg och Isabelle Hedberg flyttas upp

Cornelia Sjöberg och Isabelle Hedberg flyttas upp från Dam U till damlaget inför den kommande säsongen. – Det känns roligt och spännande. Ett kvitto på att man gör något bra på isen, säger Cornelia Sjöberg.

Cornelia Sjöberg och Isabelle Hedberg flyttas upp från Dam U till damlaget inför den kommande säsongen. – Det känns roligt och spännande. Ett kvitto på att man gör något bra på isen, säger Cornelia Sjöberg.

Isabelle Hedberg anslöt till VSK under inledningen av säsongen 2020/2021 och spelade två matcher med damlaget under säsongen. Nu flyttas hon upp från Dam U till damlaget på heltid.

– Jag tycker att det ska bli superkul att flytta upp till damlaget! Jag flyttade hit till Västerås med förhoppningen att kunna träna med damlaget inom något år och att spela och utvecklas på en högre nivå, det kommer jag verkligen få nu, säger Isabelle Hedberg och fortsätter.

– Jag ska ta vara på den här chansen jag fått för det är hit jag velat ta mig. För min del handlar det om att bli säkrare i det jag gör på planen och sedan kunna bidra med det till laget.

Cornelia Sjöberg är fostrad i Västanfors IF och har även hon tidigare spelat två matcher med damlaget i VSK, under säsongen 2017/2018.

– Det känns roligt och spännande. Ett kvitto på att man gör något bra på isen. Förväntningarna på mig själv är att jag ska utvecklas som bandyspelare, och att jag alltid ska göra mitt bästa, säger Cornelia Sjöberg och fortsätter.

– Jag behöver utvecklas inom alla moment i spelet, men framförallt vänja mig vid det högre tempot.

Olle Wiberg, huvudtränare:
– Vi har haft koll på båda två och de har gjort det bra, de är rutinerade men ändå unga. Vi vill ge båda chansen och se hur mycket de kan utvecklas. Både Cornelia och Isabelle besitter hög bandykunskap som de ska nu få testa på högsta nivån.

 

 

Dan Kiwii Persson