KLART: Emma Janhunen klar för VSK Bandy

Försvarsspelaren Emma Janhunen är klar för Västerås SK. – Jag behöver mer utmaning och jag känner mig inte färdig i min utveckling, säger Emma Janhunen.

Den senaste säsongen tillbringade Emma Janhunen i Skirö AIK där hon, trots sin ringa ålder, tillhörde en av de äldre i laget.

– Det var roligt att få testa på en ledarroll i laget och att vara en av de äldsta. Det var en rolig utmaning och jag fick vara lagkapten i ett elitserielag, men rent bandymässigt kände jag inte att jag fick den utvecklingen jag behöver. Då var VSK ett klockrent val.

För att ta nästa steg i utvecklingen tog Emma själv kontakt med VSK för att hitta en lösning.

– Jag behöver mer utmaning och jag känner mig inte färdig i min utveckling, därför hörde jag av mig till VSK. Jag är både taggad och lite nervös för att se hur bra jag kommer platsa i laget, både på och utanför planen.

Att få spela under Olle Wiberg och Hans Hedin låg också med i tankarna.

– Jag är väldigt taggad att ha de som tränare. De verkar vara spelnära personer och vill spelarna väl. De tänker mycket på det individuella vilket känns skönt, att man vet att man blir sedd och att det finns någon som bryr sig och vill utveckla en.

Vad har du för förväntningar?
– Jag har faktiskt inte så mycket förväntningar, jag tar det mer som det kommer. Jag vet att det kommer bli tufft men det känns också skönt.

Vem är du som bandyspelare?
– Jag är en fysisk bandyspelare som gillar närkontakt och är skridskostark.

Emmas moderklubb, Akilles, är likt VSK grönvita.

– Jag kommer känna mig hemma, grönt och vitt är mina färger.

Peder Lönn, sportchef:
– Emma är en intressant ung försvarsspelare som i tidig ålder skaffat sig en hel del rutin och matchvana från Elitserien. Vi hoppas att hon i vår miljö kan utveckla sitt spel och långsiktigt bli en av våra trygga försvarspjäser.

FAKTA
Namn: Emma Janhunen
Född: 13 mars 2001
Moderklubb: Akilles
Övriga klubbar: AIK, Grycksbo IF, Sandvikens AIK, Skirö AIK

 

Varmt välkommen till VSK Bandy, Emma Janhunen!