KLART: Galina Mikhaylova förlänger med tre år

Galina Mikhaylova har skrivit ett nytt kontrakt med VSK Bandy som sträcker sig över tre år. – Vi har möjlighet att utvecklas så det är bara att köra på, säger Galina Mikhaylova.

Galina Mikhaylova anslöt till VSK i slutet på säsongen 2019/20 och var med när laget vann SM-finalen mot Skutskärs IF 2020. Ett år har gått och nu skriver hon ett treårskontrakt med Sportklubben.

– Jag trivs bra i Västerås, med tjejerna i laget och hela föreningen. Som alla säger så har vi bra sammanhållning.

Under Galinas andra säsong i VSK blev det ännu en SM-final, dock förlust mot Villa Lidköping.

– Det var en bra säsong, lite upp och ned match till match. Vi spelade en bra match mot ett bra motstånd i finalen, vi är jätterevanschsugna efter förlusten.

Galina fick under största delen av säsongen spela högerback, innan huserade hon på mittfältet eller ytterhalven.

– Jag spelar där Olle (Wiberg) säger att jag ska spela, behövs jag på backen så spelar jag där. Om jag skulle få välja helt fritt så spelar jag på mittfältet.

Vad tror du om nästa säsong?
– Jag tror att det kommer gå bra för oss, vi har möjlighet att utvecklas så det är bara att köra på. Jag hoppas att publiken får komma tillbaka, det är det man saknar mest just nu.

Peder Lönn, sportchef:
– Galina är en professionell spelare ut i fingerspetsarna som med sin attityd och inställning till träning och bandy är en förebild för yngre spelare. Med sin skridskoskicklighet, bollteknik och följsamhet hanterar hon vilken roll hon än prövas i på en högklassig nivå. Med kommande tre år ser vi att Galina kan utvecklas till en kulturbärare för VSK Bandy.

Dan Kiwii Persson
Foto: Jako Keric