KLART: Julia Norrman klar för VSK Bandy

VSK Bandy är glada att presentera Julia Norrman som ansluter till Västerås SK från Sandvikens AIK. – Det är inspirerande att komma till en miljö där man har som målbild att ta sig till final och vinna titlar, säger Julia Norrman.

De senaste åren har Julia Norrman tillbringat i Sandviken och Sandvikens AIK där hon tagit ett stort ansvar.

– Åren i Sandviken var bra, jag kom in i både föreningen och laget snabbt och kände mig hemma direkt. Det har varit extremt kul att spela bandy i SAIK med bra förutsättningar inomhus.

Varför väljer du att lämna Sandviken och skriva på för VSK?
– Först och främst känns det kul, spännande men också lite läskigt när man ska lämna något man varit trygg i. När intresset från VSK kom blev det en bra tajming då jag vill börja plugga och de linjer jag är intresserad av finns på MDH (Mälardalens Högskola).

Julia har en gedigen meritlista där SM-guldet med Kareby IS 2017, som finalvann mot VSK, och World Cup-guldet 2017 slår högst. Efter några år i Sandvikens AIK väljer Julia nu att återvända till den absoluta toppen i Grönvitt.

– Ser man till det resultatmässiga de senaste åren så kan man ju konstatera att VSK haft bättre resultat. Det är inspirerande att komma till en sån miljö där man har som målbild att ta sig till final och vinna titlar. Det finns en vinnarkultur i hela klubben och i damlaget.

Vem är du som bandyspelare?
– Jag är en spelare som spelar där det behövs för lagets bästa. Jag gillar att åka mycket skridskor och lägga fina passningar, jag gillar också en spelande bandy.

Peder Lönn, sportchef:
– Julia är en hårt arbetande spelare som besitter fin teknik. Hon har färdigheter såväl offensivt som defensivt. Det tillsammans med spelförståelse och fart samt en ny miljö tror vi kan ge både henne och laget en bra utväxling.

FAKTA
Namn: Julia Norrman
Född: 26 maj 1998
Moderklubb: Sunvära SK
Övriga klubbar: IFK Nässjö, Kareby IS, AIK, Sandvikens AIK
Kontrakt: 2 år

Varmt välkommen till VSK Bandy, Julia Norrman!

Dan Kiwii Persson