KLART: Martin Landström förlänger med Västerås SK

Med ett år kvar på kontraktet förlänger Martin Landström till och med säsongen 2025/2026. – Det är en fantastiskt bra miljö att vara i, på alla sätt, säger Martin Landström om valet att förlänga med Grönvitt.

Martin Landström kom till VSK Bandy inför säsongen 2017/2018 från Vetlanda BK. Det har hunnit bli 152 matcher hittills i VSK-tröjan i serie- och slutspelsmatcher.

– Man började jobba med nästa års trupp väldigt tidigt och redan vid första mötet som vi hade i maj så insåg vi att vi har samma syn och var samstämmiga. Vi var överens väldigt tidigt om att förlänga kontraktet och det finns ingen anledning att dra ut på det. Allt fungerar bra för mig och min sambo, det ger också en trygghet för oss att veta att vi ska vara här i minst tre år till.

Under tiden i VSK har det också en utflykt till den ryska ligan under en säsong. Samtidigt som Landström vände hem blev Viktor Spångberg och Pontus Vilén klara. Säsongen efter kom Christoffer Fagerström in. Det resulterade i ett SM-guld i våras.

– Det var helt magiskt på något sätt. Skönt att vinna guld men det var också ett kvitto på att man är i en vinnande miljö och jag hoppas att vi kommer vara ännu bättre för varje år som går.

Efter guldet i våras valde trotjänarna Magnus Joneby och Tobias Hjälmeby Holmberg att lägga skridskorna på hyllan. In har Martin Flodström och Tobias Nyberg kommit.

– Nånstans visste man att det inte var för alltid att ”Mange” och ”Hompa” skulle spela, och man kan inte få ett bättre slut än att vinna ett guld till. Samtidigt känner jag att hela klubben går framåt på alla plan sedan något år tillbaka, det innebär också att vi får bättre möjligheter sportsligt med spelartrupp och den satsningen har inte stannat av utan vi har fått in två klasspelare i Nyberg och Flodström. Vi rustar för att vara i toppen under flera år framöver, det är nånstans därför man håller på. För att vinna titlar. Och det gör jag väldigt gärna med VSK.

Varför tror du att Västerås och VSK Bandy har blivit ett nytt hem för dig?
– Jag och min sambo trivs väldigt bra i stan, jag har ett jobb jag trivs med och ett stort socialt nätverk som byggts upp under mina år här. Och sportsligt så har vi alla förutsättningar att vara i toppen, det är jackpott på alla plan kan man säga. Då känns det ganska svårt att hitta något annat.

– Det är en fantastiskt bra miljö att vara i, på alla sätt. Man mår bra samtidigt som man har chansen och möjligheten att vinna titlar, den kombon är ganska svårslagen.

Text: Dan Kiwii Persson