KLART: Oscar Gröhn förlänger med två år

Den hårdföre numera försvararen Oscar Gröhn har skrivit ett nytt tvåårskontrakt med VSK Bandy. – Det känns som att vi har ett slagkraftigt lag som har stora möjligheter att utvecklas och vi kan gå väldigt långt, säger Oscar Gröhn.

Det har blivit en vana att se Oscar Gröhn husera på antingen mittfältet men framförallt vänsterhalven de senaste åren. Från förra säsongen spelar han numera vänsterback, en position han trivs med.

– Det var utmanande att testa något nytt och utfallet blev bara bättre och bättre under säsongen. Vi fick igång ett bra spel mellan back och halv i både det offensiva och defensiva.

Vad säger du om kommande säsong?
– Det känns väldigt inspirerande, kul med bra nyförvärv och att många stannar kvar. Det känns som att vi har ett slagkraftigt lag som har stora möjligheter att utvecklas och vi kan gå väldigt långt.

På måndagskvällen samlades VSK för första gången den här försäsongen. Under barmarkssäsongen kommer Grönvitt träffas en-två gånger i veckan och därutöver ha egenträning.

– Jag tycker att upplägget vi har känns bra, jag har inga problem att träna på egen hand utefter de scheman och program som vi får. Vi ses så jäkla mycket på vintern så det är fint att vara ifrån varandra också, så att man längtar efter att ses och träna ihop.

Ted Andersson, sportchef:
– Oscar Gröhn är en kulturbärare som kan vår historia och som efterlever densamma. Gröhn gjorde det jättebra som back förra säsongen och tanken är att han kommer fortsätta på samma position och han kommer att bli ännu bättre.

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Borg