KLART: Pontus Vilén förlänger med Sportklubben

Västerås SK och Pontus Vilén är överens om ett nytt kontrakt, som sträcker sig två Arlandaraka år framöver. – Jag vill utvecklas i mitt bandyspel och ser VSK som den klubben där jag kan ta störst kliv, säger Pontus Vilén.

Det var i halvtid i den första semifinalen mot Edsbyns IF som VSK Bandy släppte nyheten till supportrarna på plats. Pontus Vilén stannar i Västerås SK kommande två år.

– Både jag och min sambo trivs fantastiskt bra både i staden och i laget samt våra civila karriärer. Jag vill utvecklas i mitt bandyspel också och ser VSK som den klubben där jag kan ta störst kliv.

Hur har diskussionerna gått med klubben?
– Klubben var väldigt tidiga efter min skada att berätta att man tror på mig och tror på att jag ska komma tillbaka starkare efter skadan, så det var inga tvivel från VSK att man ville skriva kontrakt. För det är jag väldigt tacksam.

Vilén skadade knäet tidigt i januari under en bortamatch mot Gripen/Trollhättan och kort därefter stod det klart att säsongen 2022/2023 var över för Viléns del.

Du hittar en längre intervju med Pontus Vilén på vskbandyplay.se, skaffa ditt abonnemang idag och få tillgång till exklusivt material så som slutspelsdokumentären ”Himlen är Grönvit” där du får följa med dam- och herrlaget i jakten på gulden.