KLART: Sveriges fyra bästa lag gör upp i Mästarcupen

VSK Bandy är glada att presentera Mästarcupen, där topp-4 från säsongen 2021/2022 ställs mot varandra. – Det känns också kul att västeråsarna får se fyra matcher av internationell hög klass redan i september, säger Carlsson.

VSK Bandy har bjudit in Villa Lidköping, AIK och Edsbyns IF till Mästarcupen i början av september.

– Vi vill få till riktigt bra matcher tidigt på säsongen och gensvaret från de andra tre lagen har varit väldigt positivt. Nu får alla fyra lag två bra matcher och ett kvitto på vart man står för stunden. Det känns också kul att västeråsarna får se fyra matcher av internationell hög klass redan i september, säger Michael Carlsson.

Mästarcupen presenteras av VSK Bandys partners Hygienteknik, Happy Homes, ICA Kvantum Västerås och Clockwork Bemanning och Rekrytering.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna vara med och bidra till en så stor idrottshändelse i Västerås där fyra av världens absolut bästa lag möts inför kommande elitserie. Det visar på kraften i VSK:s verksamhet att kunna arrangera en försäsongsturnering av den här kalibern. Clockwork och övriga partners runt den här turneringen ser fram emot att bjuda barn, ungdomar, vuxna och företag på stor underhållning, säger Michael Campese, marknadsområdeschef Clockwork Bemanning och Rekrytering.

Bandypuls och VLT livesänder alla fyra matcher, vilket ger en möjlighet att alla bandysupportrar har möjligheten att se bandy i absolut världsklass.

– Det här blir en av försäsongens hetaste cuper, med samtliga fyra topplag från fjolåret. En högintressant rivstart på försäsongen med regerande mästaren Edsbyn, ett fortsatt urstarkt Villa Lidköping, ett VSK som förstärkt ytterligare och ett AIK där det finns en hel del frågetecken. Hur lagen står sig mot varandra så här tidigt blir intressant att se och vi är väldigt glada att vi kan sända samtliga matcher, säger Bandypuls chefredaktör Andreas Tagg.

Spelschema

Fredag 2/9
17.00 | Villa Lidköping – AIK
19.00 | Västerås SK – Edsbyns IF

Lördag 3/9
13.00 | Förlorare 1 – Förlorare 2
15.00 | Vinnare 1 – Vinnare 2

Matcherna spelas 2×45 minuter med spolning i halvtid och mellan matcherna. Slutar en match oavgjort väntar förlängning 1×10 minuter enligt Sudden Death-principen. Är resultatet fortsatt lika väntar straffavgörande. 5 straffar var, sedan omgång för omgång.

Text: Dan Kiwii Persson