KLART: Tränarduon fortsätter | ”Ser fram emot en säsong med publik”

Elva veckor har gått sedan SM-finalförlusten i Uppsala. Försäsongen är igång och när sommarvärmen lagt sig över landet har också tränarduon Olle Wiberg och Hans Hedin skrivit på för ytterligare ett år för Västerås SK.

Olle Wiberg och Hans Hedin tog över damlaget inför säsongen 2019 och det har blivit tre raka SM-finaler med två SM-guld, en World Cup-titel och en Svenska Cup-titel. Under tränarduons ledning har Sportklubben spelat alla sju finaler i alla tävlingar man ställt upp i.

– Det är helt fantastiskt egentligen. VSK inledde en satsning innan jag och Hasse (Hedin) kom och den grund som byggdes upp förfinas hela tiden. Vi har haft en bra trupp och utvecklat ett bra spel. Sen ska man också ta sig till finalerna, det gäller att vara bra i rätt matcher och det har vi varit. Hittills är jag jäkligt nöjd, och det finns mer att ta utav, säger Olle Wiberg.

Vad ser du mest fram emot?
– Jag ser med tillförsikt att få utveckla spelarna ytterligare och vi har ett par spelare som kommit in som ska få känna på att spela bandy i VSK. Sen ser jag framförallt fram emot en säsong med publik utan restriktioner på det sättet det har varit. Vi saknar publiken och hoppas att alla snart får komma tillbaka och följa laget.

Just nu pågår barmarkssäsongen för fullt. Där är det Hans Hedin som tar steget fram och ansvarar för upplägg och träningar.

– Vi har kört i 6-7 veckor nu och det går jättebra, det finns ett otroligt tryck i det vi gör. Vi kör tre gemensamma pass och 2-3 individuella pass varje vecka, där det finns ett stort mått av individualisering i samråd med varje spelare. Även de nya spelarna, Astrid och Julia, har kommit in med otroligt bra energi, säger Hans Hedin.

Efter midsommar blir det uppehåll på de gemensamma träningspassen, men den individuella träningen fortsätter över hela sommaren.

– Den individuella träningen som ligger i sommar är väldigt tuff, där fokus såklart ligger på att komma så förberedda som möjligt inför issäsongen. När sen issäsongen drar igång så fortsätter vi med fysdelen, det gör vi för att vi ska orka hålla i trycket och vara som bäst i mars, avslutar Hans Hedin.