Komfortabel vinst över Broberg

VSK Bandy tog en komfortabel seger över Broberg med 5-2, Broberg skapade dock lite nerv i matchen när man reducerade till 3-2 i den 61:a minuten.

Vi gör som vanligt och går igenom matchen från början. Publiken i ABB Arena fick se ett tidigt mål, knappt två minuter in i matchen vann Johan Esplund boll vid sargen, trampade mot kortsidan och slog in bollen till Jonas Nilsson som, ensam mot målvakten, gör sitt första mål för kvällen. Nästa mål kom i den 14:e minuten efter att Johan Esplund, som lurat upp några Brobergsförsvarare på läktaren, blev ojust av med bollen och domaren blåste för straff. Den tog Nr. 14 Patrik Sjöström hand om och trots att Dennis Wasberg var på bollen så rullade den över mållinjen. 2-1 kom efter ett fint lyft från Jonas Engström som friställde Jesper Öhrlund som kunde reducera. 3-1 var ett slumpmål, Jonas Nilsson plockade ner en lyra från Tobias Holmberg, han tittar upp och ser en fristående Fredrik Rydberg på andra sidan av straffområdet, men när passningen slås så tar den på en Brobergsförsvarare och ställer målvakten Dennis Wasberg.
Halvtidsresultat: 3-1

Andra halvlek saknade långa stunder tempo, men flera utvisningar. Brobergs reducering till 3-2 uppkom efter en straffsituation för VSK där Jesper Hermansson fick en smäll mot huvudet och blev liggandes, domaren Roland Fager lät spelet fortgå och Jesper Öhrlund kunde själv åka igenom VSK försvaret och sätta bollen i mål. Efter målet var flera VSK:are framme vid domaren och hade åsikter. Jesper Hermansson klev av planen och spelade inte mer, återstår att se hur allvarlig skadan är.
Matchvinnande 4-2 kom i den 76:e minuten på en hörnretur som Jonas Nilsson plockade upp och sprätte in sitt tredje mål för kvällen och VSKs fjärde. VSK fick en till straff i den 87:e minuten men Patrik Sjöström sköt i stolpen, två minuter senare fick Broberg straff som Andreas Bergwall räddade med skridskon.
Mikael Olsson satte matchens sista mål, assisterad av Johan Esplund, efter ett snyggt anfall.
Slutresultat: 5-2.