Kvitterat i kvartsfinalserien

Bollnäs kvitterade till 1-1 i kvartsfinalserien på tisdagskvällen efter 5-3 segern över Västerås SK.

Det dröjde tio minuter innan det hände något i matchen, då Bollnäs fick en vänsterhörna. Den förvaltade Andreas Westh väl och gav Bollnäs ledningen. Det var Bollnäs som hade mest boll i den första halvleken, men VSK skapade lägena. Efter drygt en halvtimme spelade Mikael Olsson en stenhård passning fram till Johan Esplund som tog emot, lurade ner målvakten Aihonen och la in bollen i mål. I slutet av halvleken skapade båda lagen chanser till att ta ledningen men oavgjort i halvtid.
Halvtidsresultat: 1-1

Den andra halvleken fick en rejäl rivstart. Knappt två minuter in lyfte Per Hellmyrs in ett frislag i straffområdet som styrdes in av Daniel Berlin. Minuten senare fick Oscar Gröhn bollen på vänsterkanten av Magnus Joneby, klev runt backen och sprätte in kvitteringen. I den 51:a minuten återtog Bollnäs ledningen när Daniel Berlin spelade ut bollen till vänster och Samilu Helavuori som laddade och sköt in 3-2. I den 62:e minuten hamnade bollen hos Daniel Berlin strax utanför straffområdet, Berlin lossade och bollen placerades snyggt i det bortre krysset. I den 82:a minuten kom reduceringen för VSK när Tobias Holmberg lyfte in bollen i straffområdet och målvakt Aihonen ser först ut att ha koll på situationen, men han tappar bollen och Mikael Olsson är framme och petar in den i mål. Matchavgörandet kom i den 90:e minuten när Pär Törnberg höll sig framme på en hörnretur och fick in bollen bakom VSK muren.
Slutresultat: 5-3