Kvitterat i matchserien mellan Västerås SK och IFK Vänersborg

VSK kvitterade i kvartsfinalserien mot IFK Vänersborg till 2-2 i matcher. En femte och helt avgörande kvartsfinal spelas på tisdag 19:15 i Västerås.

VSK vann med 7-3 i Arena Vänersborg på söndagskvällen och det var till stor del tack vare ett gediget lagspel och självklart tremålsskytten Ted Bergström och tvåmålsskytten Jonas Nilsson.

 

Det var VSK som tog ledningen tidigt i matchen då Magnus Joneby spelade fram bollen till Jonas Nilsson som efter en tackling, kunde runda målvakten Virtanen och lägga in bollen i mål. Vänersborg kvitterade på hörna i den 19:e minuten och tog även ledningen i den 30:e minuten, då efter en tilltrasslad situation efter en hörna, Nils Berner slog in bollen på tennis. Ted Bergström kvitterade fem minuter senare, även det målet på hörna.
Halvtidsresultat: 2-2


I den 55:e minuten fick VSK en hörna och skottet gjorde att bollen dansade på mållinjen, fram störtade Janne Rintala och tryckte in ledningsmålet för VSK. Janne Rintala var en bidragande anledning att VSK gjorde 2-4 då han med en perfekt slagen boll efter isen hittade fram till Ted Bergström som lurade ner Virtanen och la in bollen i mål. Den förre Vänersborgsspelaren Mikael Olsson satte 2-5 med ett välplacerat skott. Vänersborg och Johan Koch reducerade till 3-5 i den 77:e matchminuten. I den 87:e minuten avgjorde VSK definitivt då Jonas Nilsson laddade för skott men spelade osjälviskt ut till Ted Bergström som vek in, rundade Virtanen och la in 3-6. Jonas Nilsson öppnade målskyttet i matchen och han fick även avsluta och stänga matchen helt då han med ett välplacerat skott utifrån vänster fastställde slutresultatet till 3-7 i den 91:a minuten.
Slutresultat: 3-7

 

 

Ted Bergström

Ted Bergström, hattrick ikväll

Mål för VSK
Ted Bergström 3 mål
Jonas Nilsson 2 mål
Mikael Olsson 1 mål
Janne Rintala 1 mål

 
Assist för VSK
Tobias Holmberg 1 assist
Jonas Nilsson 1 assist
Mikael Olsson 1 assist
Janne Rintala 1 assist
Magnus Joneby 1 assist

 
Utvisningar för VSK
Tobias Holmberg 10 min (Våldsamt slag)
Patrik Sjöström 10 min (Slag på skridsko)
Oscar Gröhn 10 min (Hakning)

 
Hörnor
IFK Vänersborg 8
Västerås SK 7

 
Publik
2327

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555