Landslag: Fyra VSKare med i herrlandslagets trupp

7-10 september samlas herrlandslaget i Vetlanda för ett första läger inför VM i Chabarovsk i slutet på januari. Truppen har bantats från 32 spelare till 18 spelare inför lägret i Vetlanda. Fyra VSKare finns med i Svennes trupp.

Det är Patrik Sjöström, Stefan Edberg, Simon Folkesson och Simon Jansson som är uttagna.

– Alla fyra är självklart duktiga spelare. Jansson har varit med tidigare, Sjöström och Folkesson kunde inte riktigt göra sig själva rättvisa förra året när de var med i Vetlanda i och med att de hade problem med skador. Edberg gjorde en bra säsong i VSK förra året, säger förbundskapten Svenne Olsson och fortsätter.

– Vi inventerar lite, tittar man på truppen i stort så kan man se att vi provar en spelare i varje lagdel mot VM-laget, i försvarsspelet provar vi två spelare. Vi tittar redan nu mot kommande VM i Chabarovsk och vill få ett test med vart Edberg, Sjöström och Folkesson ligger rent internationellt.

Andreas Bergwall, Daniel Mossberg och Daniel Andersson har lagt ned sina landslagskarriärer vilket öppnar upp för yngre spelare att slå sig in i landslaget.

– Det är tre otroligt bra bandyspelare som inte är med längre, utöver bra bandyspelare så tappar vi killar som avgjort VM-finaler och fixat guld till Sverige. Det öppnar upp några platser för en yngre generation att ta de sista stegen in i landslaget, det innebär kanske att vi får in hunger och ett annorlunda tänk och ny energi.

Utöver de fyra som åker ner till Vetlanda var Tobias Holmberg och Mikael Olsson med i den 32-man stora observationstruppen innan sommaren. Men det finns fler VSKare som Svenne Olsson och assisterande förbundskaptenen Stefan Söderholm håller koll på.

– Just nu är det de här sex spelarna vi tittar på, men vi har också ögonen på spelare som Ted Bergström, Jacob Bucht och för framtiden Martin Landström. Det kan hända mycket innan det är dags för VM, avslutar Svenne Olsson.

 

Herrlandslagets matcher i Vetlanda:
Fredag 8 september
19.00 Sverige Herr – Finland Herr

Söndag 10 september
11.30 Sverige Herr – Finland Herr

 

Herrlandslagets lägertrupp

Målvakter:
Joel Othén, Sandvikens AIK
Patrik Hedberg, Hammarby IF

Utespelare:
Martin Johansson, Villa Lidköping
Patrik Sjöström, VSK Bandy
David Pizzoni Elfving, Hammarby IF
Stefan Edberg, VSK Bandy
Erik Säfström, Sandvikens AIK
Per Hellmyrs, Bollnäs GIF
Simon Folkesson, VSK Bandy
Daniel Berlin, Sandvikens AIK
Johan Löfstedt, Vetlanda BK
Jesper Eriksson, Villa Lidköping
Jesper Jonsson, Hammarby IF
Pontus Blomberg, Vetlanda BK
Christoffer Edlund, Sandvikens AIK
Joakim Andersson, Vetlanda BK
Christoffer Fagerström, Hammarby IF
Simon Jansson, VSK Bandy

 

Dan Kiwii Persson