LF Invest blir ny huvudpartner

Sedan flera år har LF Invest sponsrat både VSK Bandy & Fotboll. Nu har man valt att kliva in som huvudpartner för båda föreningarna.

– Vi har alltid sponsrat på lokal nivå, även om det har varit till mindre belopp tidigare. Men Västeråsidrotten behöver stöd och det från lokala företag. Vi vill och kan dela med oss till idrotten i staden, säger LF Invests VD Lars Forslund.

larsforslund
(Bild tagen från lfinvest.se)

Tidigare under året klev LF Invest även in som huvudpartner för det då krisande VIK Hockey och nu väljer man alltså att kliva in stort både för bandyn och också fotbollen.

– Anledningen till att vi går in stort grundar sig i vårt genuina idrottsintresse. Vi är ett företag med många gamla idrottsutövare, så det ter sig naturligt att vi vill ge tillbaka till idrotten.

Sedan vintern 14/15 har bandyn och fotbollen jobbat gemensamt och man har samma klubbchef i Michael Campese, något Lars Forslund ser som positivt.

– Jämför man med tidigare så har det varit spretigt, nu har man börjat bygga bra organisationer runt klubbarna. Även om man har två olika styrelser så har man samma klubbchef och det känns som att allt drar mer och mer åt samma håll.

Lars Forslund själv är en ishockeyälskare och har följt VIK Hockey sedan barnsben. Men i företaget finns Peter Lundqvist som tidigare spelat i VSK och sitter i styrelsen idag.

– VSK har alltid funnits som en genuin förening men tyvärr har fotbollen varit på väg åt samma håll som ishockeyn. Det var då vi började tänka att är det någon gång man ska gå in stort så är det nu. I och med Johan Mjällby och allt annat så har det öppnat fler dörrar och klubben kan dra till sig bra folk.

Avtalet sträcker sig över ett år i taget men summan är betydelsefull.

– Vi har velat satsa en rejäl slant och det har det också blivit, jag tror att pengarna behövs. Bandyn i sig är inte jättebred, men allt kräver sin ekonomi.

– Det vi vill ha tillbaka av klubbarna är att synas på arenorna, att folk ska lägga märke till oss som ett lokalt företag som bryr sig om den lokala sporten. Det finns massvis med supportrar till de här lagen och tanken är ju att vi ska nå ut till så många som möjligt.

Slutligen skickar Lars Forslund en kommentar till övriga lokala företag runt Västerås med omnejd.

– Jag önskar att fler företag tänker likadant som vi gör.

 

 

Dan Kiwii Persson
VSK_Logga_555