Lillis inför semifinal 4:5

Imorgon, lördag, spelas den fjärde SM semifinalen mellan Västerås SK och Hammarby IF. VSK leder med 2-1 i matcher och kan alltså avgöra på hemmaplan på lördagseftermiddagen. Vi har tagit tempen på Lillis inför den stundande semifinalen.

 

lillis_thumb

Stefan Lillis Jonsson

 

Fjärde semifinalen på hemmaplan, hur går tankarna inför morgondagens match?
–Vi är rätt sugna på att vara bättre än vi var senast, vi känner att vi har mer att trycka in. Det blev lite mycket genande i vissa grejer på Zinken i onsdags. Samtidigt ska bli häftigt att spela inför ett fullsatt ABB Arena Syd, det gör det verkligen.

 
Det blev en jämn match på Zinken sist, kan vi vänta oss liknande imorgon?
– Absolut, det är otroligt jämnt mellan de här två lagen och har varit så länge. Det känns som att dagsformen kan avgöra ganska mycket. Matchen imorgon kommer inte att avgöras första 20 minuterna utan det är det lag som spelar matchen fullt ut som kommer vinna. Det är otroligt lite som svänger över.

 

Vad är det som kan väga över för ett lag?
– Det gäller att sätta nån hörna och andra smågrejer som avgör. Det handlar mycket om att vara där och vara sugen på att köra. Det handlar inte så mycket om att spela bollen hit eller dit utan mer att vara där i stunden.

 
Hammarby verkar ha hittat sitt spel igen, samtidigt som ni inte kom upp i er högsta nivå sist. Hur ska ni göra för att komma upp dit imorgon?
– Jag håller inte riktigt med där, Hammarby spelar inte så annorlunda sist mot de tidigare matcherna. Det som var va att de gjorde det hela lite bättre och mer koncentrerat än tidigare.
Man känner skillnaden i matcherna man vunnit mot de man förlorat, det handlar mycket om att veta vad man behöver putta in, och veta vad för saker som gör skillnad.

 

– Vi känner oss jäkligt preparerade inför morgondagen!

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555