“Lillis” inför den andra träningsmatchen på säsongen: “Det är som att lägga ett pussel”

Då var det återigen dags att bege sig in i bandyhallen för nästa match. Imorgon, onsdag, väntar Jenisej för en andra match mellan lagen på en vecka. Förra veckan blev det förlust för Grönvitt med 5-7, men imorgon hoppas man kunna göra en ännu bättre insats mot Jenisej som förra säsongen nådde semifinal i ryska ligan

Lillis_Svenskafans

Stefan ”Lillis” Jonsson

 

Nu är det åter dags för match och Jenisej står för motståndet igen, känns allt bra inför matchen?
– Det känns bra inför imorgon, vi kommer att spela med alla spelare som sist och hoppas göra en lika bra insats som sist, förhoppningsvis än bättre.

– Det var ett jäkligt bra temp senast, kul att det kunde se ut så redan i den första matchen.

Kommer det bli en annan matchbild mot senast tror du?
– Räknar med liknande som sist, jag såg Jenisej-Edsbyn (9-2) i måndags och ryssarna spelade ett liknande spel som mot oss. Vi gjorde 70 bra minuter av 90 senast, men så brukar det vara på försäsongen, ibland går det bra och ibland mindre bra. Vi jobbar på att de 70 minuterna ska bli 90 bra minuter.

– Det som kan förändra matchbilden är att vi kan lägga till nån ytterligare grej i vårt spel. Vi vill jobba upp ett grundspel och fortsätta nöta på det.
Har ni fått någon klarhet på vad som bör förbättras inom laget?
– Vi fick jättemycket grejer senast tycker jag, men självklart tar det lite tid innan allt sitter. Man vill ju ha allt på plats redan tills imorgon, haha.

– Det är lite som att lägga ett pussel, flera bitar sitter fortfarande löst trots att många pusselbitar ramlade på rätt plats sist.
Ni går runt på alla spelare i matchen, vad är tanken med det?
– Vi vill ha alla spelare igång, men ibland kan det strula till det lite med hur vi vill få spelet att funka. Men vi möter ett bra ryskt lag vilket gör att vi får anstränga oss väldigt mycket. Det är OK att köra en stund och sedan sätta sig och vila.
Aksel Ekblom och Martin Flodström delade på en av backplatserna i torsdags, hur ser du på deras insatser senast och hur kommer det att se ut där imorgon?
– Jag tycker båda gjorde bra insatser. Det är ju ingen helt ny position för någon av dem, men Aksel har inte spelat mot Jenisej tidigare i sin karriär men gör det jättebra samtidigt som Martin ser stark ut. De kommer att köra varsin halvlek imorgon.
Det är några till positioner där det känns som att du testar lite olika spelare.
– Vi har många bra spelare men för få platser på isen, det är lite skillnad mot förra säsongen. Vi kan laborera lite mer i och med att flera av spelarna kan spela på olika positioner.
Är det några ändringar i övrigt mot senast?
– Vi kommer att göra som förra veckan med att gå runt på hela laget. Skillnaden är att Kjellsson får stå sin första match för säsongen, viktigt att han kommer igång med matcher redan nu. De som började på bänken senast kommer att starta imorgon.
Fri entré!

VSK-Jenisej
Avslag: Onsdag 17.00
ABB Arena Syd

 

Efter matchen (19.00) så spelar VSK Fotboll hemmamatch i Svenska Cupen mot Öster, även det fri entré. Vi förvandlar denna onsdagskväll till en Grönvit kväll!
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se