Lillis inför femte och avgörande kvartsfinalen: Hoppas det kommer folk!

Det blir en femte och avgörande match på hemmaplan för Västerås SK. Tack vare vinsten på söndagskvällen i Vänersborg med 7-3 så väntar en helt avgörande match.

IFK Vänersborg kopplade greppet om matchserien i och med sina vinster i match 1:5 och 2:5. VSK var tvungna att vinna på hemmaplan i fredags för att inte åka ur slutspelet. Man skärpte till sig och vann komfortabelt med 9-5. På söndagen var det åter dags att åka ner till Vänersborg med kniven mot strupen, vid vinst väntade en femte match, vid förlust var det uttåg som gällde. VSK visade sig vara numret större än hemmalaget IFK Vänersborg och vann till slut med 7-3.

Det är nu helt jämt i matchserien och på tisdagskvällen kommer semifinallaget att utses. Det vinnande laget kommer att ställas mot Hammarby i en semifinalserie.

 

lillis_thumb
Stefan Lillis Jonsson

Det blir en femte och avgörande kvartsfinal imorgon, hur är känslorna nu Lillis?
– Från det vi kommer ifrån så känns det riktigt skönt eftersom vi har vunnit de två senaste matcherna och känner oss starka. Vi går in i matchen med bra självförtroende och det är vår hemmaplan.

Känns det som att ni sitter i förarsätet inför matchen?
– Absolut så känns det så. Det är ju lättare att komma ifrån två vinster. Sen blir det lite annorlunda nu för Vänersborg har inget att välja på heller mer än att gå för fullt. Jag räknar med att det kommer bli en tight match ändå.

Kommer det att vara samma matchbild som tidigare matcher tror du?
– Jag tror inte att nått utav lagen kommer ändra i sitt spel så det tror jag. De litar på att vilja ha bollen och sina fasta situationer och vi vill köra lite mer.

Är det något speciellt att spela en femte och avgörande match?
–Jo så är det, det finns alltid nån livlina i de tidigare matcherna, det är alltid nån dörr öppen. Men nu är alla dörrar stängda och nu finns det ingen väg ut, nu får man kliva rätt fram.

Femte och avgörande match på hemmaplan, hur tror du att det kommer sluta?
– Jag hoppas ju att det kommer folk och stöttar, det betyder en hel del och man får mer energi automatiskt. Jag tror att det kommer att vara jämnt i halvtid och en bit in på andra, sen går vi ifrån.

 

 

Matchen spelas i ABB Arena Syd med avslag 19:15. Matchen kan även följas på TV4 Sport eller vår rapportering på facebook och twitter.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555