Lillis inför kvartsfinal 1: Det gäller att vara bra över hela banan

Nu är det inte många timmar kvar till match. VSK tar emot IFK Vänersborg i ABB Arena imorgon (söndag), avslag 14:15.
Undertecknad ringde upp tränare Stefan Lillis Jonsson för ett samtal om stundande kvartsfinalspel!

Imorgon drar slutspelet igång, hur känns det?
– Det känns skitkul. Säsongen har varit lite upp och ned så det känns sköns att komma 4:a och bra att få kliva in i slutspelet nu.

Det blir spel i bäst av fem matcher mot IFK Vänersborg, hur går dina tankar kring kommande matcher?
– Jag tänker bara på matchen imorgon och inte alls på kommande matcher. Det gäller att vinna tre matcher och det känns som att vi har bra koll med hur de vill spela.

VSK har aldrig tidigare spelat mot Vänersborg i ett slutspel, tycker du att ni har bra koll på dem ändå hur de agerar när det drar ihop sig?
–Att vi aldrig mött de i ett slutspel visste jag inte faktiskt! Det är ju inget lag som går in i ett slutspel och ändrar sitt spel rakt av, det är detaljer som kan ändras. Men man har sitt grundspel som man fortsätter med.

Det känns rätt tydligt om vilka som är Vänersborgs starka sidor, fasta situationer med Jocke Hedqvist och fartspelarna på mittfältet. Hur mycket har ni pratat kring det här?
–Som jag sa tidigare, vi har rätt bra koll på hur de jobbar både offensivt och defensivt. Vi har pratat kring hur vi ska bemöta deras spel.

Vart kommer ni lägga fokus imorgon?
– Det gäller att vara bra offensivt och defensivt, det räcker inte att bara vara bra på en del i ett slutspel. Vi vill helst trycka in nån hörna också, det är ”enkla” mål som ger energi till laget. När det är slutspel och kvartsfinal så lär spelet vara bra över hela banan, det går inte att göra något halvdant.

Uppladdningen kanske inte är den bästa då det inte gått att träna i hallen varken fredag eller lördag, hur har uppladdningen varit tycker du?
– Det är verkligen ingen bra uppladdning i och med att hallen varit upptagen, hade man fått önska så hade vi tränat här inne både fredag och lördag. Men vi hade en riktigt bra träning ute på Hakonplan igår (fredag) med perfekta förhållanden, men idag var det blötsnö och annat som störde.

– Det känns som en stor lättnad när vi tog fjärdeplatsen, lite av det här trycket och pressen från oss själva släppte då. Vi har en glad och positiv stämning i truppen från i tisdags så vi kan slappna av lite på det sättet. VI är otroligt sugna på att gå in i slutspelet.

Två matcher i grundserien och 3 poäng mot Vänersborg, har ni pratat något om dessa matcher inför imorgon?
–Två väldigt jämna matcher faktiskt. Vi har pratat om hur Vänersborg spelar när de har bollen samt när de försvarar sig och pratat om vart, hur och när vi gör bra saker.

Hur kommer matchbilden se ut tror du?
– Vänersborg är ett lag som vill föra spelet och riskerar väldigt lite, man har gärna bollen i långa stunder och letar rätt lägen för att trycka på framåt, sen slår de lite lyft då och då. De vill gärna vara täta hemåt och hamnar många gånger långt ner i banan när de försvarar sig.

 

Läs också:
Micke Olsson inför första kvartsfinalen: Jag är optimistisk!
Kuriosa VSK – IFK Vänersborg av Christer Johansson


Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Ted Nilsson (Arkiv)

 

VSK_Logga_555