“Lillis” inför Sandviken imorgon (söndag): Vi vill skapa tryck hela tiden

Imorgon (söndag) väntar Sandviken hemma i ABB Arena Syd för VSK, avslag 14.20. Det är en sista uppladdning inför stundande Svensk Cupen i Lidköping och en sista träningsmatch på hemmaplan innan Seriepremiären mot Hammarby den 20 oktober.

Undertecknad ringde upp ”Lillis” på lördagskvällen för att få lite klarhet inför matchen.
Lillis_Svenskafans

Ska vi säga att den här matchen blir ett första ordentligt test för den här säsongen?
– Det kan man säga att det blir absolut. Vi får ett riktigt bra motstånd som varit på is ett tag och spelat flera träningsmatcher.

Det är sista träningsmatchen på hemmaplan innan serien drar igång, vad vill du att ni ska visa de personer som kommer och kollar?
– Jag vill att publiken ska se att vi har en bra defensiv och att vi spelar med en jäkla fart i anfallsspelet där vi flyttar runt bollen väldigt mycket. Det är där vi ska ha vårt fokus imorgon. En bra defensiv och skapa tryck offensivt hela tiden.
Sandviken har ju tappat flera spelare, bland andra Joel Othén och Löfstedt. Hur tror du att Sandviken kommer att spela i år?
– De har ju nån grundmurad spelidé i Sandviken som man följer, så jag tror inte att det kommer vara så stor skillnad mot förut. Man har tydliga roller i laget och det är väl bara på målvaktssidan som det ser annorlunda ut mot förut.

– Det har blivit väldigt mycket mål både framåt och bakåt i de matcher Sandviken spelat hittills, så det känns som att det kommer bli en rätt öppen match med bra fart och böljande spel. Sandviken vill styra spelet och slå mycket passningar, något som vi också vill göra.

Om en vecka pågår Svensk Cupen, jag antar att det här är en bra uppladdning?
– Absolut bra uppladdning. Förra veckan vilade vi pga. att det inte fanns någon is i hallen, och man märkte i torsdags och fredags träningarna att det var ett steg i rätt riktning. Det kommer att se bättre och bättre under veckan som kommer. Men det är en perfekt match fem dagar innan Svenska Cupen.

Hur formerar du laget?
– Fredrik Rydberg, Jens Blixt och Martin Flodström vilar imorgon. Micke Olsson kommer att starta på mitten istället för Janne Rintala som börjar på bänken. Björn Hellblom (junior) är med på bänken.
Varmt välkomna till Rocklunda på söndagseftermiddagen. VSK-SAIK 14.20!
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

107ar_web