Lillis inför semifinal 1:5

Imorgon drar semifinalserien mellan Västerås SK och Hammarby igång och den första matchen spelas på Zinkensdamm. Det är första gången VSK tar sig förbi kvartsfinalserien sedan SM-Guldsäsongen 2008/2009. Nu väntar alltså Elitserievinnarna och regerande Svenska Mästarna Hammarby IF i en semifinalserie i bästa av fem. Matchen sänds på TV4.

lillis_thumb
Stefan Lillis Jonsson

 

Semifinal mot Hammarby, hur går tankarna såhär ett dygn innan första matchen?
– Det känns ju bra det vi kommer ifrån med att ha vunnit tre raka matcher och spelat bra, så det känns jätteskönt. Det är lite tufft med sjukdomar som går i laget just nu dock.

 

Hur känns det att Hammarby valde VSK på sin sida i slutspelet?
– Det känns jäkligt bra. Det brukar alltid bli tuffa matcher mot Hammarby, lite derbykaraktär på matcherna mellan lagen. Sen är Hammarby ett jättebra lag och det bevisar man genom att vinna serien och man har inte förlorat många matcher den här säsongen, så det blir en häftig utmaning.

 

VSK spelade fem tuffa matcher samtidigt som Hammarby gick rent och var vidare på tre matcher. Vilken betydelse kommer det att ha i den här semifinalserien?
– Det är något man får se faktiskt, sånt vet man inte för än efteråt. För oss var det rätt bra att få fem matcher för att få ihop grejerna, samtidigt som det var viktigt för Hammarby att ta det i tre raka matcher.

 

Det är tre veckor sedan VSK var på Zinkensdamm senast, då var förhållandena inte de bästa. Hur förväntar du dig att det blir imorgon?
– Vi utgår ifrån att det går att spela, sen är vi förberedda på att det kan bli sämre förhållanden, det är tråkigt att de bara har en utomhusarena i Stockholm.

 

I kvartsfinalen var det spel inomhus på både hemmaplan och bortaplan. Mot Hammarby blir det spel utomhus, hur skiljer det sig att spela utomhus mot inomhus?
– Det är klart att det är annorlunda, blir det sämre väder så blir spelet helt annat. Inomhus vet man vad man får. Hammarby har mer erfarenhet av att spela under dåliga förhållanden, men vi har beredskap om det blir dåliga förhållanden.

 

Det är rätt mycket som hänt sedan den matchen på Zinkensdamm.
– Ja det tycker jag. När man tittar på den matchen för tre veckor sedan så känns det inte som en 0-4 match, vi har rätt bra lägen att göra mål där. Från de senaste tre matcherna har vi ett annat typ av lag. Vi är beredda att slita mer rent generellt, mer sugna på att kämpa.

 

Magnus Brodén uttalade sig i VLT och la över favoritskapet på VSK, vad säger du om hans uttalande?
– I min värld var det Hammarby som valde oss och inte tvärtom. Man blir ju stärkt att de är rädda att förlora och att de lägger över allt ansvar på oss och att de själva inte tycker att de är bra. Det kan inte finnas någon som är intresserad av bandy som tror på honom. Man vinner serien och slutar 11 poäng före oss, väljer oss på sin halva i slutspelet och sen säger så här.

 
Ni som inte är på plats på Zinkensdamm kan följa matchen på TV4 eller vår liverapportering på facebook och twitter.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555