Lillis inför semifinal 3:5

Det är knappt så att man hinner njuta av den andra semifinalen innan det är dags att koppla på den tredje, som spelas på Zinkendsamms IP imorgon kväll. Matchen sänds på TV4 Sport Extra.

VSK har två raka segrar mot Hammarby som båda slutat 6-3 för VSK. Det gör att laget sitter i förarsätet i semifinalserien med 2-0 i bäst av fem matcher.

 

lillis_thumb

Stefan Lillis Jonsson

– Det känns jäkligt skönt att leda med 2-0 i matcher över Hammarby, samtidigt så känns det som att det är långt kvar. Man ska vinna tre matcher.

Ni har ju ganska färskt i minnet att en matchserie inte är över trots att man ligger under med 0-2 i matcher.
– Precis. Det är liksom svårt att glädjas. Klart att vi har satt oss i ett bra läge men vi har inte åstadkommit något än, visst vi vann kvartsfinalen men det känns ändå som att det är en bit kvar.

–  Jag har ju hellre 2-0 i matcher än 0-2, helt klart.

Ni har ju avgörandet i egna händer nu.
– Ja och det är ju skönt. Vi har ju rätt bra möjlighet själv att påverka situationen. Men samtidigt räknar jag med ett ännu bättre Hammarby imorgon, de var bättre här hemma än de va på Zinken. De kommer nog ösa på mer och vara mer desperata och än mer aggressiva.

Vad tror du om era chanser imorgon?
– Det är ändå 50/50. Båda två står där på startlinjen. Av egen erfarenhet så brukar VSK trivas rätt bra på Zinkensdamm. Vi vill åka upp dit och göra en bra match, spela bra och jobba hårt i defensiven. Sen får vi ta det resultat vi får efter matchen.

Känns det som att det imorgon hänger på hur bra Hammarby är?
– Till en viss del är det så. Jag tycker inte att de va så bra på Zinken sist och vi ledde med 6-0, sen va de lite bättre här igår kväll. Får de igång sitt spel både offensivt och defensivt så blir det klart tuffare för oss, sen hänger ju inte allt på hur bra de är.

– Spelar de på deras max och vi på vårat max så blir det oerhört jämnt.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555