Lördagens match mot Sandvikens AIK skjuts upp

Matchen skjuts upp på grund av flera fall av symtom för Covid-19 i herrtruppen. Beslutet är taget tillsammans med Svenska Bandyförbundet och Region Västmanlands smittskyddsläkare Jan Smedjegård.

Tidigare i veckan sköts bortamatchen mot Frillesås BK upp, detta på grund av att fyra spelare hade symtom för Covid-19. Glädjande för dessa fyra är att deras PCR-test har kommit tillbaka negativa.

– Det är väldigt glädjande att ingen av de fyra var sjuka i Covid-19, det har snarare rört sig om något annat än Covid-19. Tre av de fyra är tillbaka i träning igen, säger Dan Kiwii Persson.

Dock har ytterligare tre spelare och en ledare symtom för Covid-19, samt att en spelare sitter i självkarantän då en i hemmet har bekräftad Covid-19.

– Tyvärr uppfyller herrlaget det antal personer med symtom för Covid-19 för att en match kan skjutas upp. Då kommer Svenska Bandyförbundets Covidgrupp med sitt utlåtande och vi kontaktar som tidigare Region Västmanlands smittskyddsläkare för att höra hans expertutlåtande och rekommendation.

Som läget är nu inväntas testsvaren och klubben kommer ha en fortsatt dialog med både Svenska Bandyförbundets Covidgrupp och Jan Smedjegård under helgen. Herrlaget laddar inför måndagens hemmamatch mot AIK.

– Det är självklart att vi alltid vill spela på utsatta datum och inte behöva skjuta upp matcher. Vi väljer att lyssna på experter och rekommendationen därifrån är att matchen skjuts upp.

Matchen mot Sandvikens AIK skjuts upp till måndagen 10 januari.