Målshow i Sandviken, 9-9!

Det blev en sevärd match i Sandviken på tisdagskvällen när förra säsongens finallag möttes, när domaren Ulrik Bergman blåste av matchen sto det 9-9 på tavlan. Det svängde fram och tillbaka under hela matchen och ett oavgjort resultat är inte missvisande. Jonas Nilsson, som vilade mot Sirius, visade att målformen hänger kvar från förra säsongen med dagens fyra mål.

Det blev en oerhört sevärd första halvlek i Sandviken med mycket mål. VSK gick upp i en 4-0 ledning efter två mål från Jonas Nilsson, ett från Ted Bergström och ett från Mikael Olsson. Sedan svängde det åt andra hållet och Sandviken gick upp till 4-4 på fyra munyter efter två hörnmål, ett försvarsmisstag och ett snyggt anfall komponerat Erik Pettersson till Patrik Nilsson. VSK såg till att svänga tillbaka pendeln och var det bättre laget under en tiominutersperiod där man såg till att gå till ledning med 4-7 efter mål av Tobias Holmberg, Simon Jansson och Jonas Nilsson. Nilssons tredje mål i sin första match för säsongen. Sandviken fick straff i slutskedet av första halvlek och Erik Pettersson reducerade till 5-7.
Halvtidsresultat: 5-7

Det blev inte lika många mål i den andra halvleken, men lika sevärd blev den. Patrik Nilsson reducerade till 6-7 tre minuter in i halvleken innan Jonas Nilsson utökade ledningen igen i den 54:e minuten. Daniel Mossberg reducerade till 7-8 innan Ted Bergström sköt in 7-9 efter inspel av Simon Jansson. Med nio minuter kvar reducerade Erik Pettersson innan Linus Forslund fastställde slutresultatet på en hörnretur i den 85:e minuten.
Slutresultat: 9-9

JonasNilsson1
Jonas Nilsson

Mål för VSK
Jonas Nilsson 4 mål
Ted Bergström 2 mål
Mikael Olsson 1 mål
Tobias Holmberg 1 mål
Simon Jansson 1 mål

Assist för VSK
Ted Bergström 3 assist
Simon Jansson 2 assist
Magnus Joneby 2 assist
Mikael Olsson 1 assist

Mål för Sandvikens AIK
Patrik Nilsson 3 mål
Daniel Mossberg 2 mål
Erik Pettersson 2 mål
Joakim Bergman 1 mål
Linus Forslund 1 mål

Assist för Sandvikens AIK
Niklas Gälman 3 assist
Erik Pettersson 2 assist
Daniel Mossberg 1 assist
Dennis Henriksen 1 assist

Hörnor
Sandvikens AIK 6
Västerås SK 8

Utvisningar
Sandvikens AIK: 0x10
Västerås SK: 2×10

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555