Matchreferat: Bollnäs GIF – VSK Bandy 6-2

VSK Bandy förlorade sin blott andra bortamatch för säsongen när Bollnäs vann den kalla och snöiga matchen på Sävstaås IP med 6-2.

Bollnäs tog ledningen tidigt i matchen när VSK bjöd på en hörna, Oskar Olsson var framme och petade in returen. VSK hade svårt att komma till avslutningslägen, men drygt 20 minuter in i halvleken spräcktes målnollan. Janne Rintala slog in en studsande boll i straffområdet som togs emot av Tobias Holmberg som lät bollen studsa en gång innan han drog in bollen i mål med en hand. Sju minuter senare slarvade VSK igen så att Daniel Berlin kunde spela fram Christian Mickelsson som kunde sätta 2-1. Daniel Berlin utökade hemmalagets ledning till 3-1 på hörna. Minuten senare ville inte Stefan Edberg vara sämre utan reducerade, också det på hörna. Bollnäs fick en straff i den 43:e minuten som Christian Mickelsson sköt utanför.
Halvtidsresultat: 3-2

Nio minuter in i andra halvlek får Per Hellmyrs lite turligt med sig bollen, viker ut till höger och sätter bollen bakom Andreas Bergwall. VSK försökte skapa lägen men snöandet gjorde det svårt för spel efter isen för de båda lagen så det blev mer och mer långbollar. VSK tog timeout i den 80:e minuten. Det började skapas lägen men så även för hemmalaget som kunde utöka sin ledning när Oskar Olsson styrde in Per Hellmyrs inspel fram till 5-2. Per Hellmyrs satte slutresultatet 6-2 när han var framme och slog in en retur i öppet mål.
Slutresultat: 6-2

Mål för Västerås SK
Tobias Holmberg 1 mål
Stefan Edberg 1 mål

Assist för Västerås SK
Jacob Bucht 1 assist
Janne Rintala 1 assist

Mål för Bollnäs GIF
Per Hellmyrs 2 mål
Oskar Olsson 2 mål
Daniel Berlin 1 mål
Christian Mickelsson 1 mål

Assist för Bollnäs GIF
Per Hellmyrs 2 assist
Daniel Berlin 2 assist

Hörnor
Bollnäs GIF: 4
Västerås SK: 7

Utvisningar
Bollnäs GIF: 0x10
Västerås SK: 3×10

Publik
1123

Matchens lirare
Niklas Prytz

 

Läs intervju med Michael Carlsson efter matchen här >>>
Läs intervju med Anders Bruun efter matchen här >>>

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Anders Bo Gunnar Andersson

VSK_Logga_555