Michael Carlsson är laddad för match igen

Idag, onsdag, tar VSK emot Hammarby i ABB Arena Syd för lagens första drabbning i år. Senast lagen möttes var i semifinalspelet där VSK slog ut Hammarby i den fjärde semifinalen efter ett avgörande mål av Ted Bergström i förlängningen. Nu väntar en ny säsong och båda lagen har nya tränare, i Hammarby ser vi den förre VSK:aren Göran Rosendahl som huvudtränare.

Hammarbys träningsmatcher hittills:
Tillberga – Hammarby IF 1-7
IK Sirius – Hammarby IF 4-7

VSK Bandys träningsmatcher hittills:
VSK Bandy
– Jenisej 6-13
Sandvikens AIK – VSK Bandy 8-4
Tillberga – VSK Bandy 1-7
Villa Lidköping – VSK Bandy 4-6
micke

 

Imorgon (onsdag) väntar Hammarby i den sista träningsmatchen inför säsongen. Vad förväntar du dig av Hammarby?
– Jag tror att de jobbar vidare på sitt, sen har även de en ny tränare som säkert vill få in sina idéer i hans tänk. De spelar bollen rätt mycket till varandra och tycker om att spela med många kombinationer. Jag förväntar mig väl att de spelar ungefär som de brukar.

Hur tror du att matchbilden kommer att se ut?
– Det brukar bli ganska frejdigt när lagen möts, och lagen gillar att möta varandra. Det blir nog en fartfylld match med mycket chanser.

Det är Hammarby tredje träningsmatch och er femte. Tror du att ni ligger före i förberedelserna?
– Det gör vi säkert i och med att vi har hall. Jag vet dessutom inte hur mycket Hammarby har varit på stor plan i Uppsala. Vi har haft ett break på några dagar och det tar ett litet tag innan man kommer in i timingen och kommer rätt i åkningarna igen. Vi får se imorgon helt enkelt.

Ni har haft en hårdare träningsperiod och sedan hade ni några dagar extra ledigt under helgen. Är ni förberedda för match?
– Vi har haft lite längre ledigt nu som sagt, efter en tuffare träningsperiod. Vi tog den här matchen för att vi ville komma in ganska snabbt i normala gängor igen. Vi får se imorgon helt enkelt. Det är Svenska Cupen nästa vecka och det är där vi siktar på att vara bra.

Ni möter Hammarby i båda cuperna innan säsongen drar igång. Håller man inne på vissa saker i träningsmatchen imorgon tror du?
– Nej det gör man väl inte. Vi tränar ju in nya grejer varje vecka som går så vi kommer köra med det vi har nu, nästa gång vi möts finns så har vi nog lite andra grejer i bagaget. Det blir ingen mörkning. Vi vill ju att lagen ska veta hur vi spelar, men att vi ska vara så bra att ingen kan stoppa oss ändå, det är dit vi vill komma.

Cuperna avslutar försäsongen här om några veckor, ligger tankarna redan på cuperna hos dig?
– Som tränare då ligger man alltid före i tanken och blickar framåt, samtidigt som man vill att spelarna ska vara i nuet och koncentrera sig. Vi har börjat förbereda oss såklart, nu har vi lättat på träningen lite och vi vill vara rappa när vi börjar spela matcher som betyder något, vi vill göra bra resultat där.

Varmt välkomna till ABB Arena Syd imorgon, onsdag, 19.10 för att se VSK Bandy möta Hammarby IF. Det är självklart fri entré!

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555