Michael Carlsson inför första träningsmatchen: Angenäm situation.

Det är över fem månader sedan VSK Bandy spelade en bandymatch, då på Tele2 Arena i finalen mot Sandvikens AIK. På söndag drar man igång den nya säsongen när IK Sirius gästar Rocklunda i den första träningsmatchen. I Sirius hittar vi flera bekanta ansikten, man har hämtat in VSK Bandys andremålvakt från tidigare säsonger, Henrik Kjellsson, och ny tränare för laget är forne stormålvakten Anders Carlsson. Även förre VSK-junioren Daniel Bärneskär hittar vi i backlinjen.
Michael Carlsson är laddad efter sin första säsong som huvudtränare för Grönvitt. – Jag vill att vi börjar den här säsongen på en annan nivå än vi inledde förra året.

En ny säsong väntar och det med i princip samma lag som tog SM-Guld i våras, två nya spelare i in i nya reservmålvakten Filip Mörkdal och Simon Jansson från Edsbyn.
– Man ser att båda två är sugna att visa upp vad de kan. Det är skönt att få in några nya spelare som kommer in med ny energi och som försöka bidra till vår grupp. Båda har kommit in bra i gruppen och laget, det ser spännande ut.

VSK Bandy har varit på is i två fulla träningsveckor och i princip alla har kunnat köra på för fullt. Men Carlsson är medveten om att inte titta på resultattavlan allt för tidigt på säsongen. – Det gäller att sätta sig in i det spelsystem vi har, att köra in de grejer som är nya för killarna så som skridskor och lite annat. Det är en inkörningsperiod men jag tycker att farten och intentionerna har varit jättebra under alla ispass hittills.

För ett år sedan inledde VSK säsongen med att möta ryska Jenisej, som nu valt att lägga sitt årliga läger i Västerås betydligt senare än vanligt. Detta gör att VSK kollat runt i närområdet för att hitta en värdig motståndare, och valet föll på Sirius. – De har lite anknytningar till Västerås i laget nu med Kjellsson i kassen, Daniel Bärneskär och en ny tränare från Västerås i Anders Carlsson. Vi tyckte att det blir bra att möta de direkt i början. Vi vill ha lite nytt under försäsongen, därför kommer vi även att möta Bollnäs och det finska landslaget, det är skönt att variera sig där också.

Vad vill man då som tränare se från sitt lag när man går ut till säsongens första match? Det har Carlsson rätt klart för sig. – Jag vill att vi sätter standarden direkt, att vi gör de saker som vi har bestämt och är rejäla i allting vi gör. Jag vill även att vi börjar på en helt annan nivå än vi gjorde förra året, och med det menar jag att vi förra året fick börja att bygga från grunden och slet hårt under hela säsongen för att sätta ett bra spel. Det vill vi bygga vidare på i år och lägga till andra ingredienser i vårt spel som ska göra att vi tar ytterligare kliv.

Det är en tuff inledning, på söndag tar man alltså emot IK Sirius i ABB Arena Syd och redan på tisdag i nästa vecka åker man upp till Göransson Arena för att möta Sandviken. – Vi kommer att spela cuper här i början av säsongen, både Svenska Cupen och World Cup, där är det tätt med matchandet så det är lite tanke med det också. Att vi känner anspänningen och får känna på matchtempot rätt tätt här i början.

Regerande svenska mästare och regerande mästare i World Cup, är det något lag som blir jagat i vinter så är det Västerås SK. – Det är klart att vi kommer vara jagade. Det är en situation som är helt okej för oss. Vi koncentrerar oss på det vi ska göra och förbereder oss så bra som möjligt. Samtidigt som alla lag vill slå oss och kanske höjer sig mot oss, så kommer vi att möta bättre motstånd vilket resulterar i att vi kommer ta ytterligare kliv. Vi är tacksamma att vi är jagade.

Gällande laguttagningen till söndagens match säger Carlsson såhär:
– Jag kommer att testa lite i början på säsongen. Alla ska få spela och jag vill ha igång alla så tidigt som möjligt. Alla ser riktigt bra ut, så jag har en angenäm situation när jag tar ut laget.

VSK Bandy ställer upp följande i säsongens första träningsmatch:
#13 Andreas Bergwall
#37 Aksel Ekblom, #14 Patrik Sjöström, #2 Stefan Edberg
#43 Simon Folkesson, #15 Oscar Gröhn
#90 Janne Rintala, #5 Magnus Joneby (K)
#8 Tobias Holmberg, #10 Ted Bergström, #6 Simon Jansson

Bänken:
#30 Filip Mörkdal (mv), #27 Mikael Olsson, #7 Jacob Bucht, #83 Emil Juhlén

(Patrik Sjöström spelar libero under första halvlek, Anders Bruun byter av honom till den andra halvleken)

 
Västerås SK – IK Sirius
Söndag 23/8
16.00

 

Följ matchen och alla mål på VSK Bandys facebook, klicka här.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555