Michael Carlsson inför World Cup

Imorgon drar som sagt World Cup igång och VSK är revanschsugna efter uttåget i gruppspelet av Svenska Cupen. Kuzbass, Hammarby och Vodnik står för motståndet och VSK är revanschsugna efter Svenska Cupen.
– Det är vi, vi vill åka och göra en bra turnering. Vi möter tre bra lag och det kommer bli spännande matcher, vi känns sugna, säger Michael Carlsson.

Två ryska lag och ett svenskt, vad säger du om gruppen ni hamnat i?
– Det är en bra grupp med fyra bra lag. Två ryska lag som spelar annorlunda mot vad vi är vana vid, de kör rätt mycket och där gäller det att vi går in och tar tag i matchen från början och styra tempot. Sen möter vi Hammarby, vilket blir tredje gången den här försäsongen. Det blir alltid bra matcher och vi tycker att det är kul att möta dem.

Hur bra koll har du på de ryska lagen?
– Jag var och kollade på Kuzbass mot Sirius i helgen och de är ett bra lag som jobbar hårt och har ett par spelare med riktigt bra kvalitet. Vi fokuserar först och främst mot Kuzbass och gå segrande ur striden för att få en bra start på turneringen.

Ni spelar runt lunchtid på torsdag men inte för än sent på kvällen på fredagen, hur ska ni fördriva den tiden?
– Laget kommer att åka hem efter matchen imorgon sen åker vi upp på fredag eftermiddag igen. Dels är det långt mellan matcherna och vi har chansen att komma hem och sova hemma, sen får man göra vad man vill på fredagsförmiddagen för att sen åka upp. Det blir annars mycket att man sitter på hotellet eller tittar matcher, och det kan bli rätt segt. Jag och Oskar Robertson stannar kvar och tittar på de andra lagen i turneringen.

Du nämnde att det är skönt att få en bra start på turneringen, hur viktig är den första matchen?
– Det är alltid skönt att starta igång en turnering med en vinst, det blir lite lugnare i truppen och runtomkring. Annars måste man i princip vinna de två återstående matcherna.

Matchen imorgon börjar tidigt, 12.30, vad har det för betydelse?
– För oss spelar det inte så stor roll. Vi brukar träna vid lunchtid nån gång i veckan så för oss är det en okej matchtid.

 

 
Matchen sänds på webben, klicka här för att komma dit.

 

Vi liverapporterar även matchen på VSK Bandys facebook och twitter.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555