Michael Carlsson laddad för säsongsstart!

En lång försäsong har gått mot sitt slut och imorgon, fredag, är det dags för Elitseriepremiär borta mot Ljusdals BK. Michael Carlsson är laddad men samtidigt lugn inför seriestarten. – Det ska bli skönt att få sätta igång.


MichaelCarlsson_277

Det blev en försäsong som började med några tunga förluster mot Jenisej och Sandviken, men VSK hittade snabbt rätt och under slutet av försäsongen visade man styrka när man gick och vann World Cup för snart två veckor sedan. Den turneringen och försäsongsmatcherna är nu glömda och Michael Carlsson blickar fram mot det som komma skall.
– Vi har en bra känsla och hela laget ser fram emot att få sätta igång serien nu.

För Carlssons egen del är det hans första Elitseriematch som tränare, och såhär drygt ett dygn innan är det lugnet före stormen. – Jag är lugn och trygg i det spel vi har presterat under försäsongen, det ska bli både intressant och kul att få starta.

En försäsong som på flera håll kallas för ”den längsta försäsongen av de alla” är nu avslutad, och Carlsson har längtat efter premiären. – Nånstans så har man längtat, samtidigt har jag njutit av varje träning och träningsmatch. Försäsongen är lång men det vet vi om sedan innan och har varit förberedda på det.
När han blickar tillbaka på försäsongsmatcherna är han smått nöjd.
På det stora hela har det varit bra. De träningsmatcher som vi har haft har vi lärt oss mycket utav, och vi ligger redan nu långt fram trots att det är tidigt på säsongen.

Imorgon väntar alltså Ljusdals BK på bortais, utomhus, något Carlsson inte har några problem med.
Vi har inga problem med att spela ut, det är så det är, vissa har hall medan andra inte har. Det är bara att gilla läget och göra en bra match.

Trots att VSK inte träningsspelat mot Ljusdal så har Michael Carlsson koll på hur Ljusdal spelar.
Jag har pratat med lite folk och fått en bild av hur de spelar. Killarna kommer att få information på träningen ikväll kring hur de spelar.

Michael har matchbilden helt klar för sig. – Jag ser att vi styr spelet och tar tag i det från början. Samtidigt som vi spelar vårt spel och är konsekventa i det.

Matchen spelas på Ljusdals IP imorgon, fredag, 19.00. För er som inte är på plats kommer vi att liverapportera på VSK Bandys facebooksida, klicka här för att komma dit.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555