Michael Carlsson missnöjd med arbetsinsatsen mot Sandviken

Efter matchen var hela laget besviket på sin insats i torsdagens match mellan Sandviken och VSK, man kom inte upp i tempo och slarvade för mycket.

micke

Michael Carlsson tänkte en stund på frågan vad han tyckte om kvällens prestation och svarade sedan följande:
– Prestationen rent arbetsmässigt var inte okej. Vi kräver betydligt mer som lag att vi går in och krigar och är med mer från start. Det är mycket nytt som ska in men man kan ändå sätta fart på grejerna direkt i början.

Vad kan det bero på att man inte är med från start?
– Mycket är på grund av att vi håller på med att hitta in i nya saker som vi jobbar med, sen blir det att spelare står och väntar och ser vad som ska hända, istället för att trampa igång och sätta igång spelet. Det är ingen hjärnforskning vi håller på med, utan betydligt enklare grejer. Vi måste vara mer bestämda när vi går ut till match, och det är upp till varje spelare att vara klar till matchstart 19.00.

Blev det bättre under matchens gång med fokuseringen och spelet?
– Det blev bättre en period i andra halvlek där vi satte press på Sandviken lite mer, och jagade lite mer boll. Men vi har mycket att jobba på.

Det slarvas en del idag, hänger det ihop med att man åker runt och tänker lite för mycket på vad man ska göra?
– Vårat spel hackar till lite när passningarna inte sitter på bladet, det är ren koncentration som det handlar om. Men det är sånt som kommer, det är bara andra träningsmatchen. Men jag hade hoppats att vi hade varit lite mer där idag.

Det är träning imorgon, fredag, och sedan ny match på lördag (mot Tillberga i ABB Arena Syd, matchstart 17.00). Vad kommer ni att prata om fram till dess?
– Vi pratade redan nu efter matchen. Jag tror att grabbarna känner på sig att de har mer att ge, att börja med hårt jobb från början och jobba för varandra. Ingen hade väl förväntat sig att det skulle se fantastiskt ut redan i match två, det gäller att börja nöta bort de sämre sidorna nu.

IMG_4130

Även Ted Bergström var nedlåten efter matchen.
Ted Bergström

Vad säger du om dagens match rent spelmässigt?
– Vi får det inte att fungera. Det hackar för mycket i vårt spel. Vi behöver jobba med grunderna och sätta passningarna och sådär.

Vad beror det på att det inte funkar?
– Vi är ju mitt i en period där vi tränar på mycket saker vi vill göra. Sen idag är det mycket slarv, vi kan mycket bättre än såhär. Sandviken gör det bra, de sätter bra press och defensiven sitter väldigt bra för deras del.

Sandviken har ett inkört spelsätt, och ni är inne i en process där ni tänker lite nytt. Hur är det att möte ett så pass välorganiserat lag då?
– De ligger ju längre fram i sin planering än vad vi gör, det syntes verkligen idag. Vi behöver jobba stenhårt framöver med att jobba ikapp och sedan förbi.

Hur mycket ska man fokusera på spelet såhär tidigt på säsongen?
– Det är fortfarande bara augusti så man kan inte dra för stora växlar. Vi har flera nivåer att nå upp till, helt klart.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh (Arkiv)

VSK_Logga_555