Michael Carlsson nöjd att vara favorittippad

Tidigare idag var det elitseriens upptaktsträff på den nya finalarenan Tele2 Arena i Stockholm. På plats fanns både tränare och lagkaptener från alla Elitserieklubbar. Den stora nyheten som presenterades var att en bronsmatch kommer att spelas, också den på Tele2 Arena, samma dag som finalen. Det var Michael Carlssons första upptaktsträff som tränare och han ser positivt tillbaka på dagen.– Kul att se hur det funkar och höra hur de andra lagen resonerar och om bandyn i stort, säger Carlsson.

 

MichaelCarlsson_Vetlanda_555
VSK Bandy blev favorittippade av Elitserienstränare där 10 av 14 tippade att VSK spelar final och 5 tippade att VSK vinner SM-Guld (4 tränare tippade på Sandviken). Detta tror Carlsson beror mycket på framgången i World Cup:
Jag tycker att det är ganska väntat efter World Cup och vår försäsong, på det sättet som vi har presterat. Det som jag poängterar jämt och ständigt är att det är hårt jobb som gäller, vi vill utveckla vårt spel och göra det så bra som möjligt. Vi vill ju bli ännu bättre framöver.

World Cup vinsten till trots, varför tror du att man tippar er som vinnare?
Det är resultaten på försäsongen, hur vi har spelat och sen var VSK i SM-final förra året så det spelar såklart in. Vi har en bra trupp och bra spelare så det vore konstigt om vi inte var med i förhandssnacket.

Du själv tippade VSK som guldmedaljörer, har det varit målsättningen från din sida hela tiden?
Jag tror stenhårt på mitt lag och jag jobbar alltid med att vi ska vinna matcher och bygga spel för att vinna. För mig är det inga konstigheter utan jag har en bra trupp och för mig är det att leda de på rätt väg och att utveckla spelet så att vi är redo när det är dags.

Den stora nyheten i år är ett en bronsmatch läggs in, vad är din syn på det beslutet?
Man måste alltid börja någonstans och jag tycker att det är bra att man får till en till match. Det är okej att testa och se hur det slår ut i framtiden. Det kommer att generera fler folk runt finalhelgen.

 

På fredag drar säsongen igång på allvar då VSK åker upp till Ljusdals IP och premiärspelar mot Ljusdals BK. Är ni sugna att åka dit så arrangerar VSK Sports en bussresa, klicka här för mer information.

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555