Michael Carlsson: Vi går in för att vinna

Imorgon, fredag, drar Svenska Cupen 2014 igång. VSK spelar sin första match 13.00 mot Vetlanda som vi liverapporterar på VSK Bandys facebooksida.

Michael Carlsson om Svenska Cupen i helgen:
– För egen del så blir det kul att åka ner och titta på de andra lagen och se vad de håller på med, först och främst. Sett från lagets sida så ska vi åka ner och göra en riktigt bra turnering och fortsätta utvecklas.

Matchtiden är 2×30 min, förutom 15 minuter skillnad per halvlek, vad är den största skillnaden mot 2×45?
– Det gäller att man är med från start direkt och tar tag i matchen och för den dit man vill, helt enkelt.

För en vecka sedan bad du mig återkomma med frågan: Vad är er målsättning för Svenska Cupen?
– Vi ska åka ner och ha en riktigt bra känsla under hela helgen när vi spelar våra matcher. Det är tävlingsmatcher och då vill vi alltid vara bra, vi går in för att vinna.
 

 VetlandaBK_SvCup

Vetlanda BK
VSK Bandys första motståndare i Svenska Cupen i Lidköping är Vetlanda BK. Man har till den här säsongen rustat upp truppen med bl.a. anfallaren Christian Mickelsson som man hämtat från Neftyanik och Robin Folkesson, yngre bror till Simon Folkesson, från Örebro SK. Förra säsongen deltog man inte i cupen men i och med sin åttonde plats i Elitserien förra säsongen kvalade man alltså till sig en plats.

Michael Carlsson om Vetlanda BK:
– Ett talangfullt lag blandat med rutin. De har några nyförvärv som ser intressanta ut och det kommer bli en tuff första match för oss.
Tränare:
Tommy Österberg

Spelare in:
Robin Folkesson (Örebro SK), Hampus Karlberg (Skirö-Nävelsjö BS), Christian Mickelsson (SKA Neftyanik), Viktor Thörner (Skirö-Nävelsjö BS)

Spelare ut:
Daren Richardson (Jönköping Bandy)
HammarbyIF

Hammarby IF
Hammarby har liksom VSK en ny tränare för säsongen, förre VSK spelaren Göran Rosendahl leder nu Stockholmslaget. Man har tappat anfallaren Patrik Nilsson och målvakten David Movitz till säsongen men även förstärkt med Kalle Spjuth och Robin Sundin som ansluter till laget efter ett år i Ryssland. Senast VSK mötte Hammarby var i semifinalspelet där VSK vann den fjärde semifinalen på hemmaplan och blev klara för SM-Final.

Michael Carlsson om Hammarby IF:
– Hammarby håller alltid hög klass och det ska bli kul att möta de igen. Nu är det ju bara 1,5 vecka sen vi mötte Hammarby men när vi la planeringen så hade inte lottningen för cuperna kommit ut. Men det är alltid kul att möta Hammarby.
Tränare:
Göran Rosendahl (Ny huvudtränare för Hammarby)

Spelare in:
Kalle Spjuth (Volga), Robin Sundin (Volga)

Spelare ut:
David Movitz (Slutat), Patrik Nilsson (Sandvikens AIK), August Elebring (IFK Motala)

 

 

 

 

EdsbynsIF

Edsbyns IF
Sex spelare in för Edsbyn och fyra ut. Hans Andersson och Daniel Välitalo är åter tillbaka i Edsbyn efter sina sejourer i Ryssland och förre VSK:aren Jimmy Jansson har anslutit från GAIS Bandy. Man kan förvänta sig att Hälsingelaget kommer vara med och utmana toppen av Elitserien även denna säsong.

Michael Carlsson om Edsbyns IF:
– Ett stabilt lag och lite som Vetlanda, en blandning av talangfulla spelare och rutin. De brukar alltid bli bra matcher mellan lagen.
Tränare:
Thomas Liw

Spelare in:
Hans Andersson (Dynamo Kazan), Joel Edling (Broberg/Söderhamn), Jimmy Jansson (GAIS Bandy), Mattias Larsson (IFK Rättvik), Eric Lönngren (Bollnäs), Daniel Välitalo (Dynamo Kazan)

Spelare ut:
Mattias Widen (IK Sirius), Mattias Hammarström (IK Sirius), William Liw (Falu BS), Jesper Hjelm (VSK Bandy), Fredrik Åström (Slutat)

 

 

VSK_Logga_555

Michael Carlsson om Västerås SK:
– Vi har en väldigt stark trupp, 20 bra spelare och hög kvalitet överallt. Även vi har en bra blandning av ungdomar och rutin.

 

Tränare:
Michael Carlsson (Ny huvudtränare för säsongen)

Spelare in:
Anders Bruun (Volga), Jacob Bucht (GAIS Bandy), Stefan Edberg (SKA Neftyanik), Simon Folkesson (Broberg/Söderhamn)

Spelare ut:
Martin Flodström (Tillberga Bandy), Jens Blixt (Tillberga Bandy), Pekka Rintala (Tillberga Bandy)

 

 

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555