Micke Olsson inför första kvartsfinalen: Jag är optimistisk!

Imorgon, söndag, drar säsongens slutspel igång. Det blir spel i bäst av fem matcher mot IFK Vänersborg och VSK börjar spela hemma på söndagen 14:15.

Vill du höra och se några av spelarnas reaktioner på kvartsfinalmotståndet så finns det ett VSKBandyPlay klipp uppe från i tisdags, precis efter att valen gjorts. Klicka här för att komma dit.

En spelare som känner till IFK Vänersborg lite bättre än de andra är nog Mikael Olsson, som har ett förflutet i just Vänersborg där han tillbringade tre säsonger innan han kom till Grönvitt 2012.

 

MikaelOlsson

#27 Micke Olsson

Mikael Olsson, först och främst. Hur känns det att få Vänersborg i kvartsfinalspelet?
– Det är såklart spännande. När det stod mellan Edsbyn och Vänersborg så tänkte man såklart att det har varit tuffa matcher mot båda lagen men att vi vunnit en match och spelat en oavgjord mot Vänersborg. Så jag hoppades lite på att vi skulle få dem.

Du har tidigare spelat för Vänersborg, sammanlagt tre säsonger, kommer det att spela in i slutspelet tror du?
– Nej. Den enda skillnaden är väl att jag har lite bättre koll på spelarna och hur de spelar, sen känner jag ett gäng av grabbarna. Men väl ute på isen så har man inga såna tankar i huvudet, då är det match och vinst som gäller.

Vad är det VSK måste se upp med när det gäller Vänersborg?
– Det känns ganska uppenbart vad som är deras styrkor, det är dels Jocke Hedqvist och fasta situationer. Sen har de flera fartspelare på mitten i Fagerström och Koch som kan hota rätt mycket. Vi har inte pratat så mycket om hur Vänersborg spelar utan fokuserat på vad vi ska göra ute på isen och gör vi det vi vill och ska så ska det kunna gå bra.

VSK och IFK har spelat två matcher i grundspelet. Dels den omtalade vändningen på hemmaplan i november samt det sena kvitteringsmålet på bortaplan i januari. Vilka bilder tar du med dig in i slutspelet från dessa matcher?
– Det vi tar med är vändningen hemma och försvarsspelet borta. Vi känner att bägge dessa matcher inte varit kanonmatcher från vår sida, trots att vi tagit poäng. Vi känner att vi har lite mer att ge från de matcherna.

Hur tycker du att det känns för egen del såhär långt in på säsongen?
– Jag tycker att det har gått okej. Jag har spelat mest på mittfältet men även spelat som back, halv och forward. Men i och med att jag har den roll jag har så tycker jag bara att det är kul att kunna spela överallt.

Om vi nu ser till matchen imorgon, vad är dina förväntningar?
– Jag är optimistisk, vi känns laddade att gå in i slutspelet så det ska bli jäkligt skoj. Vi har haft riktigt bra träningar den här veckan.
Det skulle kännas jäkligt skönt att åka ner till Vänersborg på tisdag med 1-0 i matcher.

 

Läs också:
Lillis inför kvartsfinal 1: Det gäller att vara bra över hela banan
Kuriosa VSK – IFK Vänersborg av Christer Johansson 

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

Foto: Mathilda Stenholt Svärdh (Arkiv: VSK-IFK Vänersborg)

VSK_Logga_555