Norska landslagsspelaren Lene Aamodt provtränar med VSK Bandy i veckan!

Det var under World Cup for Women i oktober som VSK Bandys Damlag fick upp ögonen för den 19-årige norska landslagsspelaren. VSK mötte Lenes lag Nordre Sande IL och vann med 4-1, varav Lene gjorde Nordre Sande ILs mål.
– Jag spelade mot VSK i World Cup och efteråt tog VSK kontakt med mig och kollade av om jag hade möjlighet att komma och provträna, det lät kul så därför är jag här.

Lene Aamodt är en 19-årig offensiv mittfältstalang som representerar det norska landslaget och senast kommer från spel i Drammen och Nordre Sande IL. Redan säsongen 2012/2013 hade hon en framträdande roll i det lag som vann dubbeln. I finalen mot Stabaek gjorde hon 3 av målen i 7-4 vinsten och såg till att laget tog hem segern.

Nu är hon i Västerås för att provträna med VSK Bandys Damlag, och hon förklarar varför hon är just i Västerås och VSK och provtränar:
– Jag vill utveckla mig själv som bandyspelare och VSK är en spännande klubb. Jag tror att jag skulle kunna ha en bra framtid här i Västerås. Dessutom spelar laget i hall, något som inte finns i Norge. Tidigare har jag även varit med på VSK:s sommarbandyskola så jag känner till staden lite grann.

Lene är på plats i Västerås med sin far och kollade på VSK-Broberg/Söderhamn i söndags för att sedan träna med Damlaget idag måndag och imorgon, än så länge har hon inte hunnit träffa hela laget men ser fram emot kvällens träning.
– Jag har ett bra intryck hittills, jag har blivit väl mottagen av ledarna.

Om hon flyttar till Västerås och VSK kommer hon besluta efter säsongen.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555