Ny huvudtränare i Dam U | ”Väldigt kul att jobba med dem”

VSK Bandys Allsvenska damlag har en ny huvudtränare. Förre spelaren Emma Hansson lägger skridskorna på hyllan och ansvarar för VSK Bandy Dam U kommande säsong. – Allra främst vill jag se våra spelare utvecklas, säger Emma Hansson.

Varför väljer du att lägga skridskorna på hyllan och ta beslutet att bli tränare?
– Jag gör det på grund av att orken inte räcker till att plugga och träna så mycket som det har krävts, samtidigt har glädjen att spela själv försvunnit lite när det inte har gått att lägga all energi på bandyn.

Du blir huvudtränare för Dam U, känns det som ett bra förstasteg?
– Det känns väldigt bra att börja där, tjejerna är duktiga och har mycket vilja så det kommer bli väldigt kul att jobba med dem. Det känns extra speciellt att det är i VSK, här känner jag att jag kommer få väldigt mycket stöd och möjlighet att utvecklas i den här rollen.

Hur tätt kommer du att jobba med damlagets tränare?
– Det kommer att vara en löpande kontakt, där jag kommer att se och lära från ”Hasse” (Hedin) och Olle (Wiberg). Ett par spelare från Dam U kommer även få chansen att träna med damlaget.

Ett förstasteg på tränarstegen, vad vill du själv med din påbörjade tränarkarriär?
– Jag vill såklart utvecklas och ta kliv framåt. Just nu har jag inga utsatta mål, men inspireras mycket av både Olle och ”Hasse”. Allra främst vill jag se våra spelare utvecklas.

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren