Oavgjort även för damlaget när försäsongen avslutades

Västerås SK har stängt försäsongen helt när damlaget på söndagskvällen spelade 5-5 mot Uppsala BoIS. Nu väntar seriepremiär på hemmaplan, lördagen 29 oktober 15:00 mot KS Bandy.

Redan i den femte minuten tog Grönvitt ledningen när Edit Ljung satte 0-1. Efter dryga 20 minuter kom kvitteringen till 1-1 men sedan kunde VSK gå ifrån och i halvtid stod det 1-5.

I den andra halvleken blev det endast mål för hemmalaget, som kröp närmre och närmre ju längre halvleken gick. Till slut kom också kvitteringen när Clara Ringmar satte 5-5 i den 85:e minuten.

– Vi kom inte upp i nivå idag, det var nånting som hackade från början till slut. Vi lyckas lite bättre i första halvlek där vi tar vara på de chanser vi skapar, men i andra halvlek blev det betydligt tuffare för oss.

Vad är den stora skillnaden på första och andra halvlek?
– Vi blir kanske lite nöjda med att vi leder och att det känns lugnt, vilket gör att vi inte tar i det där lilla extra som är avgörande. Uppsala kommer igenom lite lätt ibland, och det tillät vi inte i den första halvleken där vi var lite mer aggressiva.

En lång försäsong är nu avslutad och Wilma blickar tillbaka på en utvecklingskurva som gått och går uppåt.

– Om man tittar på våra första träningar i augusti fram till idag så har vi många positiva framsteg, och får vi bara till det så kommer det bli något riktigt bra utav det här. Vi är i en process som vi jobbar med, där vi ska bli bättre och hitta vårt vinnande spel. Det gäller bara att få ut allt på match.

Seriepremiären närmar sig med stormsteg, nu är det mindre än en vecka kvar. Hur är känslan?
– Det ska bli kul att det drar igång nu, det är det här man har sett fram emot. Det är bara full gas som gäller nu och hoppas att vi får till det nu när det drar igång.

Uppsala BoIS – Västerås SK 5-5 (1-5)
5’ 0-1 – Edit Ljung
22’ 1-1 – Lina Alsén
26’ 1-2 – Charlotte Selbekk (Tova Grönoset)
29’ 1-3 – Edit Ljung
34’ 1-4 – Edit Ljung
37’ 1-5 – Charlotte Selbekk (Tova Grönoset)
—————————————————
58’ 2-5 – Ida Sundell (Tora Uebel)
60’ 3-5 – Tora Uebel
71’ 4-5 – Ida Sundell
81’ TIMEOUT – Uppsala BoIS
85’ 5-5 – Clara Ringmar (Hanne Gezelius)