Oavgjort i toppmötet mot AIK

Västerås SK åkte upp till Gubbängen med sju raka matcher utan förlust och efter slutsignalen har den siffran blivit åtta. Vi tog ett kort snack med målskytten Joel Engström efter matchen.

 

Det var upplagt för en spännande toppmatch när tabelltvåan AIK tog emot fyran Västerås SK. Båda lagen kom till matchen med bra form och flera segrar i bagaget. Kort innan avfärd från Västerås kom beskedet att Viktor Spångberg inte kunde åka med, för att han behövde vila den underkroppsskada han ådrog sig från matchen mot Motala. Dessutom fick VSK klara sig utan Martin Landström och huvudtränare Michael Carlsson. Men Anders Bruun gjorde comeback och följde med laget upp för att avlasta.

– Vi krigar på och gör det vi ska under 90 minuter och att bara släppa in tre mål där är bra gjort. Det känns som att vi har några procent till att ge men oavgjort mot AIK borta ska vi ändå vara nöjda över. Vi fortsätter med en bra defensiv och gör det svårt för AIK när de anfaller, säger Joel Engström.

VSK tog ledningen med 1-0 efter drygt 30 minuter in i matchen. AIK kvitterade sedan innan första halvlek var slut. Sedan gjorde Sportklubben både 2-1 och 3-1 tidigt under den andra halvleken. Men AIK kom tillbaka in i matchen och kvitteringsmålet kom i den 76:e minuten. Stundtals var det en del heta känslor som syntes under matchen.

–  Jag tycker det var en bra bandymatch med ett högt tempo och två lag som ville anfalla. Känslor och lite tuffa dueller hör till och det får man räkna med när det är en toppmatch, det brukar vara roligt att spela då.

Joel Engström gjorde sitt elfte mål för säsongen när han i den 56:e minuten dundrade in bollen i nättaket på en hörna. Det var dessutom Engströms sjätte hörnmål denna säsong.

– Jag fick på en bra träff så det var kul att den gick in. Vi lägger ned mycket tid på hörnor, kollar mycket video och analyserar motståndarna. Det är väldigt viktigt med hörnor i dagens bandy och i vissa matcher kan det till och med vara avgörande, säger Engström.

Nu väntar några dagars ledighet för Västerås SK innan det är dags för hemmamatch mot Örebro SK på måndag den 24 januari. Det är en match som blivit uppskjuten då Örebro haft covidliknande symtom i truppen. Annars börjar vi nu gå in i slutspurten av Elitserien 2021/22 och det är endast nio matcher kvar av grundserien.

Är det något ni tänker på eller tar ni en match i taget?
– Det blir skönt att få några dagars ledighet till att ladda om, ta hand om kropparna och träna på inför hemmamatchen mot Örebro. Sen ska det bli skönt att få tillbaka lite folk igen, det behövs. Det låter klyschigt men vi tar en match i taget och fokuserar på oss själva.

 

AIK – Västerås SK 3-3 (1-1)
34’ 0-1 – Robin Andersson (Tobias Holmberg)
45’ 1-1 – Isac Karlsson (Artem Savelyev) Hörna
—————————————————
52’ 1-2 – Daniel Johansson (Tobias Holmberg)
57’ 1-3 – Joel Engström (Jesper Hermansson) Hörna
65’ 2-3 – Daniel Mossberg (Erik Pettersson)
77’ 3-3 – Isac Karlsson (Daniel Mossberg)

Utvisningar – 10 min
AIK: Alan Dzhusoev
Västerås SK: Jesper Jonsson, Pontus Vilén, Robin Andersson

Hörnor
AIK: 17
Västerås SK
: 4

VSK BANDYS STARTELVA
#23 Henrik Kjellsson (mv)
#11 Jesper Hermansson
#5 Magnus Joneby (K)
#16 Rasmus Sjöström
#15 Oscar Gröhn
#33 Joel Engström
#8 Tobias Holmberg
#31 Daniel Johansson
#21 Pontus Vilén
#7 Jesper Jonsson
#9 Robin Andersson

Bänken
#30 Benjamin Pizzoni Elfving (mv)
#10 Melker Westman
#24 Anders Bruun
#27 Figge Nilsson
#54 Kasper Sandgren