Olsson fixade båda poängen till VSK

Det blev ett sent avgörande i ABB Arena Syd ikväll då Kalix stretade emot i 87 minuter, sedan kunde Mikael Olsson fixa de två poängen till VSK.

Det började dock tungt för VSK då Kalix tog ledningen i den 17:e minuten när Niklas Gälman åkte igenom hela VSKs försvar och kunde skjuta in ledningen till Kalix mellan benen på Henrik Kjellsson som vaktade VSK målet för dagen. Sedan blev det stort VSK bollinnehav mot ett hemåtbackande Kalix. VSK skrapade fram fyra frilägen under första halvleken men spelarna kunde inte förvalta lägena. Istället kunde Kalix gå upp och utöka ledningen till 0-2 genom Simon Viklund.
Halvtidsresultat: 0-2

VSK tog sig själva i kragen inför den andra halvleken och kunde reducera 18 sekunder in i halvleken genom Ted Bergström, assisterad av Johan Esplund. VSK fortsatte nöta på mot ett Kalix som fortsatte backa hem och försvara ledningen. Det dröjde till den 65:e minuten innan kvitteringen kom, och det på hörna av Tobias Holmberg. Tre minuter senare ordnade Jonas Nilsson så att Grönvitt gick upp i ledning i matchen med sitt 3-2 mål. Kalix skapade nerv i matchen genom ett tveksamt mål (Högljudda protester från VSKarna), men domaren dömde mål och kvitteringen var ett faktum i den 87:e minuten. VSK fick hörna i den 88:e minuten och efter en hörnvariant kunde Mikael Olsson skjuta in det viktiga 4-3 målet som gav VSK båda poängen.
Slutresultat: 4-3

 

Matchens lirare
Aksel Ekblom

Mål för VSK
Ted Bergström 1 mål
Mikael Olsson 1 mål
Tobias Holmberg 1 mål
Jonas Nilsson 1 mål

Assist för VSK
Tobias Holmberg 2 assist
Jesper Hermansson 1 assist
Johan Esplund 1 assist

Hörnor
VSK 9
Kalix 4

Publik
907

 
Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555