Olsson och Robertsons kommentarer efter 4-4 mot Villa Lidköping

Det blev delade poäng för VSK mot Villa Lidköping efter 4-4, trots att VSK ledde med 1-4 till den 50:e minuten. I omklädningsrummet efter matchen var man smått besvikna över att man tappat en poäng snarare än att man vunnit en poäng.
MikaelOlsson1

Mikael Olsson försöker sammanfatta känslorna i omklädnignsrummet:
Såhär direkt efter matchen känns det som att vi förlorat en poäng snarare än att vi vinner en poäng. Vi har 1-4 i matchen och vi äger spelet, sen slutar vi spela snarare än att Villa Lidköping spelar bra.

Kan du utveckla mer kring att ni slutade spela.
Vi började spela annorlunda och svårare, och tar inte det jobb som krävs. Vi gör en helt okej första halvlek och skapade mycket framåt och var nöjda med 1-3 i halvtid. I andra halvlek så kör vi inte hela vägen ut och det får vi lära oss till kommande matcher.

Deras kvitteringsmål (4-4) kom i den 72:a minuten, hur gick tankarna hos dig då?
Jag tycker ändå att vi stoppar deras flöde lite och vi höjer oss ett snäpp, men kommer ändå inte upp i nivå. Det känns som att spelet går ner i tempo från båda sidor och att man är nöjd med en poäng var.

Det är match redan på fredag, hemmapremiär mot IFK Vänersborg, är det skönt att få en match snabbt på?
Jäkligt skönt med hemmapremiär. Vi kommer med mycket energi och på något vis revanschlusta från den här matchen.
Oscar Robertson
Även Oskar Robertson är inne på samma linje som Mikael Olsson direkt efter matchen.
– Det är klart att det blir lite nedstämt när man haft ledningen, det är klart att man inte vill tappa en sån här match, men det är en svår bortamatch och Villa Lidköping är ett bra lag.
Ni pratade inför matchen att vi skulle ta tag i matchen från början och låta Villa rätta sig efter oss och inte tvärtom, tycker du att ni lyckas med det?
Definitivt i första halvlek, det är vi som har taktpinnen i matchen och styr. Till den andra så ger vi Villa Lidköping mer del av spelet och tappar för mycket boll i sista tredjedelen som dem kan kontra på. Vi är inte tillräckligt konsekventa i det vi sagt i den andra halvleken, därför äter de sig in i matchen.

Ni tar en timeout vid ledning 2-4, vad vill ni få ut där?
Just att ta bort det jag precis sa, vi ville ha en förändring på det. Till slut lyckades vi få matchen jämnare igen men det tog lite tid.

Villa Lidköping kvitterar med 20 minuter kvar, hur gick dina tankar då?
Vi hade chans att vinna helt klart, efter deras kvitteringsmål så avtar deras attack lite och vi får mer bollinnehav men vi lyckas inte riktigt.

Match redan på fredag då hemmapremiären väntar, hur känns det inför den?
Grabbarna är jättesugna på hemmapremiären och vi längtar redan till matchen.

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

 

VSK_Logga_555