Patrik Sjöström lånas ut till Jenisej

Idag blev det klart att Patrik Sjöström lånas ut från VSK Bandy till den ryska storklubben Jenisej. – Det är en stor dröm att få spela här borta i Ryssland, säger Patrik Sjöström.

Den hårdskjutande och rejäle backen Patrik Sjöström har gjort klart med den ryska storklubben Jenisej.

– Det är en stor dröm att få spela här borta i Ryssland. Jenisej verkar vara en väldigt bra klubb och den är ändå ganska snarlik med VSK. De pratar mycket om att man spelar för klubben och laget.

Varför väljer du att ta den här chansen nu?

– Jag kände att det började bli dags att prova något nytt och det ska verkligen bli kul att få bli proffs och bara fokusera på bandy. Sen se lite grann hur bra man kan bli, jag tror att jag kommer växa som både spelare och person.

Sjöström är just nu i Ryssland och under förmiddag (svensk tid) skrev han på kontraktet med Jenisej, ett kontrakt som sträcker sig över kommande säsong. Till sin hjälp och tolk hade han världsstjärnan Sergej Lomanov Jr.

– Lomanov spelar ju i laget och han har varit med och hjälpt till från början. Vi får ihop allting bra och familjen kommer att flytta med, det betyder mycket att den möjligheten finns. De är ganska mån om att man ska må bra.

 

Patrik Sjöström skriver på sitt kontrakt med Jenisej. Foto: http://www.hc-enisey.ru/

Patrik Sjöström har ett år kvar på sitt kontrakt med VSK, i kontraktet har Sjöström en så kallad “Rysslandsklausul” som gör att han kan bli utlånad till ett ryskt lag.

– Ska jag komma hem och spela i en svensk klubb framöver så är det klart att det är i VSK jag ska spela. Jag har mycket att tacka klubben för att jag är där jag är idag. Jag har ändå spelat sju år i VSK, fått mycket hjälp och även hjälpt VSK tillbaka till toppen.

Till seriepremiären kommande säsong står en helt ny inomhusarena färdig i Krasnojarsk.

– Vi var och kikade på den häromdagen, den byggs fortfarande och kommer bli jäkligt stor. Vi kommer gå på is i den i september och sedan kommer den stå helt klar till seriepremiären. Det kommer säkert att vara riktigt bra tryck där inne.

Från klubbens sida tappar man en viktig spelare men när en spelare får chansen att spela i Ryssland vill inte VSK stå i vägen.

– Att få en sån här chans att spela i Ryssland för en rysk klubb är fantastiskt och det är inget vi vill stoppa. Vi ser det om väldigt utvecklande för individen, både som person och spelare. Patrik blir utlånad och efter kommande säsong så har han fortsatt kontrakt med VSK Bandy, säger VSK Bandys players manager Ted Andersson.

För själva VSK-truppen blir det en spelare mindre, men man har samtidigt stärkt upp truppen sedan tidigare.

– Vi tappar absolut en väldigt bra och viktig spelare, samtidigt har vi säkrat upp försvaret där vi har Måns Engström, Stefan Edberg och Rasmus Sjöström. Dessutom har vi andra spelare som definitivt kan ta en försvarsroll.

För några år sedan var det Anders BruunStefan Edberg och Tobias Holmberg som gick från VSK till Ryssland. Även Andreas Bergwall har spelat i den ryska ligan.

Vi från VSK Bandys sida vill önska Patrik Sjöström all lycka till under sin sejour i Ryssland! Du är varmt välkommen tillbaka till Sportklubben när det är dags att flytta hem.

 

Dan Kiwii Persson