Pressmeddelande från Västerås SK Fotboll

Västerås SK Fotboll har idag kallat till presskonferens för att berätta om läget i klubben just nu. Följande saker har presenterats.

Samarbete och handlingsplan:

VSK Bandy och VSK Fotboll har beslutat att förlänga sitt samarbete t o m 2016-04-30 i första hand. En tydlig avstämmning runt samarbetet kommer att göras i december 2015. VSK Fotbolls styrelse har arbetet fram en handlingsplan 2015-2020. Handlingsplanen fokuserar på att upp organsationen och en stabil ekonomi.

 

Ekonomi: Tack vare fantastiska supportar som stöttat VSK Fotboll med drygt  500.000 kronor t o m maj har skulderna minskat med samma belopp jämfört med skulden vid årsskiftet.
VSK Fotboll har erhållit en betalning från Benfica enligt avtalet vid Victor Nilsson Lindelöfs övergång till klubben. Dessa pengar finns inte med i budgeten. Styrelsen var medveten om att de skulle kunna bli verklighet och beslutet var att dessa pengar i sin helhet skulle gå till skuldsanering.

Budgeten 2015 för fotbollsverksamheten är mycket stram. Vi kan med stolthet konstatera att både intäkter och kostnader i stort sett har följt budgeten. Resultatet t o m maj visar på ett mindre överskott (exklusive supportrarnas bidrag).

Marknad: VSK Fotboll har fått en bra stöttning av de lokala näringslivet. Ca. 60 företag är med på kampanjen #ombyggnadpågår vilket innebär att ca 50 % av intäkterna för årets budget är klara. Mycket glädjande är att ett företag som vill vara anonymt här och nu har skrivit ett 3 års avtal med föreningen på en stor summa pengar. ”När supportrarna visar sådant engagemang och vilja så är det självklart för mig/oss att vara med på resan. Vi tror på det som håller på att hända och vill därför skriva ett 3 års avtal för att visa klubben och andra att detta kommer gå om vi alla hjälps åt”.

Sportsligt: Kontakt har tagits med 3 st spelare som kan tänka sig att vara med under hösten först och främst för att säkerställa en tillräckligt stor trupp samt att bidra med spetskompetens. Vi har också påbörjat en disskussion med tidigare Västeråsaren och Ajax-profilen Stefan Pettersson. Initialt kommer Stefan finnas med som bollplank.

 

VSK Fotboll