”Räknar med en tuff match” | Kapten Joneby inför elitseriepremiären mot Frillesås BK

Då var vi äntligen här, kvällen före elitseriepremiären. En lång försäsong är över och nu startar allvaret på riktigt. – Fredagskvällar i ABB Arena Syd med drag på läktarna, det är världsklass, säger lagkapten Magnus Joneby.

Mästarcupen, Svenska Cupen och träningsmatcher är avklarade. Försäsongen är över och bortglömd, nu börjar nästa kapitel: Elitserien.

– Vi har lagt grunden och det hårda arbetet är gjort, nu ska vi se till att skörda på det. Kul att det drar igång. Det blir en extra spänning så, att få gå ut och tävla på riktigt.

Hur långt har ni kommit i processen?
– Vi är en bit på väg, vi känns bra men det finns fortfarande saker vi kan slipa på och göra bättre. Det är viktigt att vara med från början, vi vet historiskt att tabellplaceringen är viktig inför ett slutspel, samtidigt som vi vill växa och bli bättre ju längre säsongen går. Vi är absolut redo för seriestart.

Alla tabeller är nollställda. Nu inleds jakten på bästa tabellplaceringarna inför ett kommande slutspel när 26 omgångar är spelade.

– Det enda man vet inför en serie såhär är att alla lag i Elitserien är otroligt bra, varje omgång kommer att vara tuff. Vi räknar också med en tuff match imorgon och det gäller att vi är redo att sätta igång, annars kommer Frillesås göra det jobbigt för oss.

Vad vill du se av ditt lag imorgon?
– En premiär är alltid lurig att spela. Det är inte alltid allt hänger ihop när viljan är stor och man vil visa upp sig för hemmapubliken, och det är helt okej att det är så. Så länge vi kör och är aggressiva, och även om spelet inte klaffar helt, så kommer vi att vara starkare än Frillesås över 90 minuter.

Frillesås BK står för motståndet, ett lag som slutade på 12:e plats i förra årets tabell. Då hade man Örebro SK, IK Tellus, IFK Rättvik och Bollnäs GIF bakom sig och kvalade sig kvar. I år är man tippat i botten.

– Personligen har jag ingen jättebra koll på Frillesås, men vi har gått igenom laget och de har fått in några bra spelare och tappat några. Deras främsta styrka är deras hemmaplan där de är väldigt starka och det är en tuff bortamatch för alla lag. En hemmamatch mot Frillesås ska vi vinna, men det kommer inte bli enkelt. Det är ett skridskostarkt lag och de gillar att göra, så det brukar bli frejdiga och roliga matcher mot Frillesås.

Elitseriepremiär på hemmaplan, en fredagskväll. Hur smakar det?
– Det kan inte bli bättre. Fredagskvällar i ABB Arena Syd med drag på läktarna, det är världsklass.

E L I T S E R I E N | Omgång 1
Västerås SK – Frillesås BK
Fredag 28 oktober, 19:00
ABB Arena Syd

Köp biljett till matchen >>>
Följ matchen här >>>
Se matchen på Elitserien Live >>>

Text: Dan Kiwii Persson