Rönnby och VSK Bandy i samarbete

VSK Bandy och Rönnby IBK inleder samarbete över idrottsgränserna. Under hösten av VSK Bandys klubbchef Michael Campese träffat representanter för Rönnby och pratat om ett samarbete.

Kopplingen klubbarna emellan finns sedan tidigare, Rönnbys tränare Pelle Alvin och VSK Bandys Klubbchef Michael Campese är vänner sedan barnsben, vilket på senare tid resulterat i att man diskuterat de båda klubbarna.

I helgen kommer Campese att delta på Rönnbys föreningsträff och dela med sig av sina erfarenheter under sin tid i VSK Bandy.
– De ska ha en träff för alla ledare och dra upp lite riktlinjer för hur de ska ta nästa steg och då ska jag vara med och diskutera. Kan vi bidra på något sätt till andra föreningar så gör vi gärna det och även om det är jag som står på scenen den här gången så är handlar det om inspiration åt båda håll. Jag tror att vi kommer kunna lära oss enormt mycket av varandra och inspireras, säger Campese till lokaltidningen VLT.

Samarbetet fortlöper efter helgen med träffar klubbarna emellan, bland annat kommer organisation- och utbildningsfrågor diskuteras.
– Det är alltid bra att bolla saker med andra starka klubbar. Det här är två klubbar med guldambitioner den här säsongen så jag är övertygad om att vi kommer kunna ha mycket utbyte av varandra. Det finns mycket kunskap i båda klubbarna som vi gärna delar med varandra. I slutänden handlar det om att jobba med hur vi ska kunna förbli två toppföreningar, säger Campese.

Rönnbys ordförande Hannu Högberg:
– VSK gör väldigt mycket med små medel och precis som vi är de en klubb med stark vinnarkultur. Våra klubbar är outstanding i den här staden vad gäller det så vi vill lyssna och lära och sedan jobba vidare med vårt och dela med oss av vad vi gör på vårt håll. Vi vill gärna diskutera frågor som intern media, marknad och inte minst arenafrågan. Där har ju de nått framgång medan vi fortfarande spelar i en skolgymnastiksal, avslutar Hannu.

 

Dan Kiwii Persson, VSKBandy.se

VSK_Logga_555