Säsongen över för damlaget | Förlorade även den andra semifinalen mot AIK

Damlaget förlorade lördagens semifinal borta mot AIK och därmed är säsongen över. Ett tungt avslut på denna annorlunda säsong men vi snackar ned säsongens sista match med kapten Selbekk.

Västerås åkte upp till Stockholm för att försöka utjämna semifinalen men tyvärr slutade det med förlust vilket gör att AIK vinner semifinalen med 2-0 i matcher. Det betyder tråkigt nog, att säsongen 2021/22 är över för Västerås SKs damlag. Matchen idag började med en jämn första halvlek som slutade 1-1 men sedan gjorde AIK tre raka mål under andra halvleken och slutresultatet blev 4-2 till AIK.

Det är två bra lag med två olika taktiker som möttes, sen är AIK lite hetare än oss. Vi är ett minst lika bra bandylag men det handlar om att vara hetast när det gäller och det var AIK, därför vinner dem. Det är sekvenser i matchen som vi hade behövt vara mer aktiva på, jag tycker till exempel att vi släpper in lite för enkla mål. Sen blir vi lite för passiva efter 1-1 och då står matchen och väger. När AIK gör 2-1-målet blev det riktigt tungt för oss och det gör att de sen kan spela på ledning vilket de är bra på. AIK är ett bra lag och har många bra spelare men det är klart att det är riktigt surt just nu, vi ville och hade planerat att spela mer bandy, säger Selbekk.

VSK tog ledningen i matchen efter bara två minuter genom Mathilda Eklund sen kvitterade AIK i den 21:a matchminuten. Sedan var det en fortsatt jämn halvlek och VSK kunde klara av en utvisning utan att släppa in något mål.

Vad känner du det är som händer i den andra halvleken?
– Jag tycker vi hade en bra känsla inför andra halvlek, det kändes lite spänt och matchen stod och vägde som sagt. Nästa mål i matchen kändes oerhört viktigt och det blev tungt när AIK då lyckades göra det. Även om det var mycket tid kvar så satte det sig lite mentalt på oss. Jag är ändå stolt över laget och att vi hela tiden försöker men denna gång gick det inte vägen.

Nu är tyvärr årets säsong av damernas elitserie över för Västerås del och vi får hålla tummarna för herrarnas femte och avgörande semifinal som spelas på måndag. Det är såklart tufft och svårt att summera en hel säsong så här snabbt inpå avgörandet. Men vi gör ett försök och låter kapten Selbekk sätta ord på säsongen som varit.

– Jag tycker att vi har kommit ihop som grupp och gjort det bra under många matcher. Vi har stött på vissa tuffa perioder och det har gått och upp och ner för mig själv. Även om det inte är något man vill prata om så har det varit sjukdomar och skador som tyvärr har slagit hårt på truppen. Jag är väldigt stolt över alla och det inkluderar alla ledare, spelare, materialare, supportrar, ungdomar och alla som jobbar i och runtomkring denna förening. Med det sagt betyder inte det att vi är nöjda för vi vill alltid vinna. Denna säsong får beskrivas som mycket stolpe ut tyvärr men vi får slicka såren och komma igen ännu bättre till nästa säsong, avslutar Charlotte Selbekk.

 

AIK  – Västerås SK 4-2 (1-1)
3’ 0-1 – Mathilda Eklund
22’ 1-1 – Kristina Mashinskaya
—————————————————
58’ 2-1 – Emma Nilsson
69’ TIMEOUT – Västerås SK
72’ 3-1 – Karina Lipanova (Tora Uebel)
75’ 4-1 – Kristina Mashinskaya (Linnéa Larsson)
81’ TIMEOUT – AIK
90+1’ 4-2 – Linda Lohiniva (Charlotte Selbekk)

Utvisningar – 10 min
AIK: Erica Persson, Tora Uebel
Västerås SK: Emma Janhunen, Galina Mikhaylova, Malin Kuul

Hörnor
AIK: 7
Västerås SK
: 12

VSK BANDYS STARTELVA
#65 Sara Carlström (mv)
#89 Emelie Åkerlund
#19 Emma Janhunen
#14 Malin Kuul
#4 Virva Rylander
#3 Julia Norrman
#23 Bella Aronsson
#12 Galina Mikhaylova
#18 Charlotte Selbekk (K)
#17 Mathilda Eklund
#62 Linda Lohiniva

Bänken
#1 Isabelle Larsson (mv)
#3 Julia Norrman
#8 Maja Odén
#61 Astrid Rosengren
#71 Tova Grönoset