Säsongen över för Pontus Vilén

Pontus Vilén skadades under bortamatchen mot Gripen/Trollhättan. Nu har beskedet kommit. Främre korsbandet och ledbandet är av. – Det blir en period nu som jag aldrig har varit med om tidigare i mitt liv, säger Pontus Vilén.

Situationen där Pontus Vilén skadar sig var en ren olyckshändelse, där han fick en motståndare över högerbenet och föll till isen.

– Jag kände att något hade hänt, det gjorde ont. Sen när man låg där så hann man tänka så otroligt mycket, min första tanke var ”shit, nu är säsongen över”. Efter det har man haft förhoppningen att ens smärttröskel var låg, men så var det inte.

Det har gått en vecka idag sedan det hände, hur har den här veckan varit?
– Det har varit ovisst. Det är många som har hört av sig och det har varit väldigt fint, den känslan försökte jag bygga vidare på fram till beskedet.

Vilén röntgades under måndagen och runt torsdag lunch kom beskedet i 1177-appen.

– Det står ju på ren grekiska så jag fick hjälp av Ganebro (Johan, ass.tränare) och ”Ralle” (Rasmus Eriksson, naprapat) med att översätta vad som faktiskt stod.

Hur är känslan nu?
– Du blir så otroligt tom. Främst för att det har känts bra under säsongen för laget och för egen del, det har känts som att jag har kunnat prestera på en nivå som jag vill. Nu händer det här, med inte alls långt kvar till slutspel och det allra roligaste under en säsong. Det är mest det som känns otroligt tungt.

Vilén meddelade sina lagkamrater strax efter lunch, där har det strömmat in kryahälsningar från spelare och ledare.

– Vi står aldrig och faller på att en eller två spelare är borta här i VSK, det är bara för laget att fortsätta på den inslagna vägen och se till att förbereda sig för slutspel.

– Jag vill passa på att tacka alla supportrar som har hört av sig med kryahälsningar, jag ska se till att komma tillbaka ännu starkare.

Vad gäller nu för din del?
– Jag ska på besök hos ortopedkliniken nästa vecka och föra dialog med dem. Det blir en period nu som jag aldrig har varit med om tidigare i mitt liv, med rehab och hela den delen. Jag blir en kunskap rikare i alla fall.

I och med skadan är säsongen över för Pontus Viléns del.

Krya på dig, Pontus! 💚

Text: Dan Kiwii Persson